‘Güçlü Baro güçlü avukat’

Haftasonu gerçekleştirilecek olan Bursa Barosu Olağan Genel Kurulu öncesi Başkan Adayı Şerafettin Yavuz ve ekibi ‘güçlü barolar güçlü avukatlarla var olur’ sloganıyla çıktığı yolda çalışmalarını sürdürüyor.

‘Güçlü Baro güçlü avukat’

DERYA DEMİR

Olay Medya ziyaterinde açıklamalar yapan Yavuz, seçilmeleri halinde ofis projeleri, düşük maliyetli kredi, baro akademisi ve geleceği, bağımsız baro binası gibi sundukları birçok projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

‘Baroyu daha iyi yönetmeye talibiz’ diyen Yavuz, yönetimlerindeki baronun sorun çözücü olacağını söyledi.
Yavuz, seçildikleri takdirde hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığın korunması noktasında üzerine düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışacaklarını söyledi. 

Avukatlık mesleğinin birçok sorunu olduğunu dile getiren Yavuz, “Avukatlık mesleğinin sorunlarının çözülmesi mesleğin gelişiminin sağlanması, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının savunması baronun temel görevlerini oluşturuyor. Bu nedenle gerek adliyede gerekse yeni  yapılacak olan adliyede birçok sorun var.

Bu sorunları çözeceğiz. Bunun yanında bu zamana kadar ki yönetimde ötekileştirmeye yönelik bir yönetim anlayışı vardı. Biz diyoruz ki yönetime gelirsek kimseyi ayrıştırmayacağız ve hepimiz için baro olacak” diye konuştu. Birçok projeyi de hayata geçireceklerinin altını çizen Yavuz, şunları kaydetti:
“Maddi durumu elverişli olmayan avukatlarımız için TOKİ işbirliği ile ofis projeleri, bağımsız baro binası projesi, mesleğin kalitesinin artırılması için baro akademisi ve geleceği projelerini hayata geçireceğiz. Hukuk kurumu olduğumuzu unutmayacağız. Güçlü bir kadro ile bu tatlı yarışı sürdüreceğiz.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X