Gül`e takipsizlik kararı

On birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında Refah Partisi dönemine ait “Kayıp trilyon” soruşturmasına ilişkin takipsizlik kararı verildi.

Gül`e takipsizlik kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, On Birinci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkındaki Refah Partisi dönemine ait “Kayıp Trilyon” soruşturmasında takipsizlik kararı verdiği bildirildi.
 
Kararda, “kamu davası açılmasını gerektirir delil elde edilemediğinin” belirtildiği öğrenildi.
 
Cumhurbaşkanlığının sona ermesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe vererek, Gül’ün “Kayıp trilyon” iddialarına ilişkin yargılanmasını isteyen İşçi Partisinin, kararda “suç ihbarında bulunan” olarak yer aldığı kaydedildi.
 
Gül, soruşturma kapsamında 18 Kasım 2014’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek ifade vermişti. Gül’ün resmi internet sitesinden bir gün sonra yapılan açıklamada, şöyle denilmişti:
 
“On Birinci Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinin bitmesini takiben Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı dokunulmazlıkları nedeniyle işlem görmeyen hakkındaki davanın sonuçlandırılması için gerekli muamelenin yapılmasını istemişti.
 
Başsavcılığın ilgili dosyayı tekemmül ettirmek maksadıyla hukuki usuller çerçevesinde ifadeye davet etmesi neticesinde On Birinci Cumhurbaşkanı Gül, dün savcılığa giderek ifadesini vermiştir.
 
‘Kayıp trilyon’ davasına bakan Ağır Ceza Mahkemesinin, kendisi gibi ilgisiz bütün parti yetkilileri hakkında ve özellikle de Refah Partisinin bu konularla ilgili Genel Muhasibi hakkında bile beraat kararı verdiğini hatırlatan Gül, ‘Hukukun tüm koşullarıyla eksiksiz ve kusursuz olarak işlemesi, hiçbir konuda en küçük bir kuşkunun hiçbir taraf için kalmaması maksadıyla bizzat ifade verdiğini’ belirterek, bu işlemin tamamlanmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X