Gülen hakkında suç duyurusu

Gazeteci Emin Pazarcı, kendisine iftirada bulundukları gerekçesiyle Fetullah Gülen ve avukatı Nurullah Albayrak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gülen hakkında suç duyurusu

Pazarcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu öncesinde adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Gülen tarafından uzun zamandır bir suç duyurusu kampanyasıyla karşı karşı kalanlardan birisi olduğu belirten Pazarcı, “Paralel yapıdan bahseden, kendisiyle ilgili yazı yazan herkese ‘ya tutarsa’ mantığıyla suç duyurularında bulunuyor. Bunlardan nasibini alanlardan biri de benim” dedi.

Kendisi hakkındaki suç duyurularından ikisinin takipsizlikle sonuçlandığını ifade eden Emin Pazarcı, şunları kaydetti:

“Bana malesef işlemediğim, hukuka aykırı bir fiil istinat edildi ve ben bunlardan takipsizlik kararı aldım. Şimdi Fetullah Gülen ve avukatı Nurullah Albayrak hakkında iftiradan dolayı suç duyurusunda bulunmaya geldim. İlginç olan şu, bu yazılarda ne Fetullah Gülen’in adından bahs edilmiştir ne de hukuken mağduriyet sayılabilecek herhangi bir ifade de bulunulmuştur. ‘Özgür basına darbe’ diye bahsedenler, aslında bizlerin yazı yazmasını engellemeye çalışmışlardır. Yargı kararı verecek. Ben aklandım şimdi, onlarla ilgili karşı şikayette bulunacağım, bakalım yargı ne diyecek?”

Bir gazetecinin “Gülen, suç duyurusunda neyi iddia etmişti” sorusu üzerine Pazarcı, “Kendi adından hiç bahsedilmemesine rağmen, iftira ve hakaret ettiğimi iddia etmişti. Aynı konuda başka suç duyuruları da onların da takipsizlikle sonuçlanacağını düşünüyorum. Şimdi direkt Fethullah Gülen kendisi suç duyurusunda bulunmuyor. Suçlanan, haklarında soruşturma açılan polisler de isimleri geçmemesine rağmen suç duyurusunda bulunuyor” cevabını verdi.

Açıklamanın ardında Pazarcı dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Dilekçede, “Şüphelilerin eylemi, sadece şahsıma yönelik bir ‘iftira’ olmakla kalmayıp, özgür basının sesini kısmaya da yöneliktir. Şüpheli Fetullah Gülen, yurt dışında olduğu için kendisi ile birlikte şahsıma yöneltilen suç duyurularına aracılık eden avukatı Nurullah Aybayrak hakkında da suç duyurusunda bulunma zarureti hasıl olmuştur” değerlendirilmesine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X