Gülen’den örgüt üyelerine medyayı izleme yasağı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, sosyal medya üzerinden verdiği mesajda, örgüt üyelerine medyayı takip etmemeleri talimatı verdi.

Gülen’den örgüt üyelerine medyayı izleme yasağı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, sohbet görünümü altında sosyal medya üzerinden ilettiği 28 Ağustos 2016 tarihli video mesajında, üyelerini haber izlemek ya da okumaktan uzak durmaya çağırdı.

 

Medyadaki gerçeklerin örgütten kopuşları hızlandıracağından endişelendiği görülen Gülen, üyelerine şu ifadelerle seslendi:

 

“Yüzünü onlara kulak verir, onlara dinler, bir yönüyle bir şeyleri onlara okumaya çalışırsanız onlardan gelen çok rahatsız edici şeyler gelir size çarpar. Bu açıdan falan şöyle demiş, filan şöyle demiş, bütün bunlar bu güftuguya (dedikodu) karşı, böyle dedikodularla iştigal ederseniz zihin dünyanız düşünce ve tefekkür dünyanız bunlarla meşgul olur. Zihin dünyanız bunlarla meşgul olur.”

 

Gülen, “güftugu” olarak nitelediği haberlerin birkaç kişi tarafından takip edilmesinin yeterli olacağını belirttiği talimatında, “Elden geldiğince bir iki insan güftuguyu takibe vazifelendirilebilir. Onlar takib ederler. Kuzu koyun kurda kaptırılmasın. Ezhanı nezihe, onların kuruntusu ile kirlenmesin” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X