Gülhane’de tedavi gören asker şehit oldu

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 10 Şubat’ta PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Jandarma Uzman Çavuş Adem Çelik, şehit oldu.

Gülhane’de tedavi gören asker şehit oldu

Yaklaşık 7 aydır Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Çelik’in şehadet haberi, Hafik ilçesine bağlı Kaytarmış köyündeki baba ocağına ulaştı.

 

Şehidin acı haberi, annesi Arife ve babası Murat Çelik’e köylerindeki evlerinde verildi. Haberin ardından Çelik’in köydeki ve ilçe merkezindeki baba evi bayraklarda donatıldı. İlçe merkezindeki şehidin baba evine giden caddelere de bayraklar asıldı.

 

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hali̇l Korucu ve Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, haberin verilmesinin ardındanşehidin köydeki babaevine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Şehit babasını teselli etmeye çalışan Kaymakam Özadalı, “Murat ağabey sen şehit babasısın artık. Ben günde 5 defa dua ediyorum Allah şehadet nasip et diye. Ben şehitliğe layık olursam Allah alır ama layık değilsem almaz. Ama Adem şehitliğe layık olmuş almış. Allah size sabır versin inşallah.” ifadelerini kullandı.

 

Şehidin cenazesinin bugün ikindi namazını müteakip toprağa verileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X