Güllük ve Mimarsinan’a modern pazaryeri

Yıldırım’da Güllük ve Mimarsinan mahallelerine hizmet verecek modern kapalı pazar yeri ve otopark binası törenle hizmete girdi. 5 bin 83 metrekarelik alanda 216 esnaf tezgah açabilecek.

Güllük ve Mimarsinan’a modern pazaryeri

Yıldırım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ‘‘Güllük-Mimarsinan Kapalı Pazar Yeri” düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılış törenine AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, günlük yaşantının bir parçası olan pazar alışverişini karmaşa ve sağlıksız ortamlardan modern mekanlara taşıdıklarını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: ‘‘Güllük ve Mimarsinan mahallelerimize hizmet verecek kapalı pazar yerimiz 5 bin 83 metrekare alanda inşa edildi ve 216 tezgah kapasiteli. Pazarın kurulmadığı günlerde ise kapalı otopark olarak bölgenin bir diğer ihtiyacını karşılayacak. Burada ayrıca çay ocağı, zabıta odası, mescit, bebek bakım odası gibi birimler de var. Geçtiğimiz günlerde de bölgenin 30 yıllık ihtiyacına yanıt veren Piremir Kapalı Pazar Yeri’ni de hizmete açmıştık. Hedefimiz siz değerli hemşehrilerimiz için nitelikli sosyal yaşam alanlarını oluşturmak, bunları korumak, geliştirmek ve bu hizmetlerden, imkânlardan en güzel bir şekilde yararlanmanızı sağlamaktır.”

OKTAY YILMAZ’A TEŞEKKÜR…

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu da, Yıldırım Belediyesi’nin kapalı pazarlar ve sosyal tesisler alanında güzel bir ivme yakaladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: ‘‘Baruthane Kapalı Pazar Alanı’nın dizaynı, Piremir Kapalı Pazaryeri’nin açılışı, Güllük-Mimarsinan Kapalı Pazar Alanı’nın açılışı, Sıracevizler-Kurtbasan pazarımızın esnafımıza yakışır iç ve dış tasarımıyla önümüzdeki aylarda hizmete açılacak olması… Bu da demek oluyor ki Yıldırım Belediyesi toplu kullanım alanlarıyla pazarcı esnafına ve halkına değer veriyor ve bunun için canla başla çalışıyor. Gerek mütevaziliği ve çalışkanlığı ile her zaman örnek bir kişiliğe sahip olan ve bizlerden desteğini esirgemeyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum.”

Açılışın ardından Oktay Yılmaz ve beraberindeki heyet, Güllük-Mimarsinan Kapalı Pazar Yeri’nde tezgah açan pazarcı esnafını tek tek dolaşarak sohbet etti. Yılmaz, pazar alışverişi için gelen vatandaşa da plastik poşet kullanımının önüne geçmek adına bez torba dağıttı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X