Gün Türkiye’ye sahip çıkma günüdür

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif ataklara tepki göstererek, ”İktidarı muhalefeti, işçisi işvereni herkes birlikte davranmak durumundadır. Gün, Türkiye’ye sahip çıkma günüdür” ifadelerini kullandı.

Gün Türkiye’ye sahip çıkma günüdür

Atalay, dün yaptığı yazılı açıklamada, ABD tarafından Türkiye’ye yönelik tehdit mesajları ve yaptırımların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı. ABD’nin sergilediği tutumun uluslararası hukuk ve devletler arası ilişkilerle bağdaşmadığını, uzun yıllardır sözü edilen ‘müttefiklik’ ve ‘stratejik ortaklık’ kavramına da sığmadığını ifade eden Atalay, şunları kaydetti: ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle bütün tehdit, baskı ve dayatmalara karşı birlik ve beraberlik içindedir.

İktidarı muhalefeti, işçisi işvereni herkes birlikte davranmak durumundadır. Gün, Türkiye’ye sahip çıkma günüdür. Geçmişte İstiklal Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran Türkiye cumhuriyeti, siyasal ve ekonomik bağımsızlığını korumanın mücadelesini de kararlılıkla verecektir.

Bu tavır, ülkenin toprağını, emeğini savunmaktır, yurtseverliğin bir gereğidir. Mesele memleket meselesi olduğunda Türk işçisinin tutumu herkesçe bilinmektedir.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X