Günde 2 defa sirkeyi sorunlu bölgeye sürerseniz…

Vitiligo vücudun herhangi bir bölümünü etkileyen kronik bir hastalıktır. Evinizde uygulayacağınız doğal tedavi yöntemleriyle vitiligoyu tedavi edebileceksiniz. İşte vitiligodan kurtaracak doğal tedavi yöntemleri…

Günde 2 defa sirkeyi sorunlu bölgeye sürerseniz…

Saçlarımız ve cildimiz doğal rengini melanosit olarak adlandırılan derideki melanin üreten hücrelere borçludur. Ancak bu hücreler zarar görebilir veya ölebilir. Bu durumda tıbben vitiligo adı verilen beyaz lekeler oluşur. Vitiligo, vücudun herhangi bir bölümünü etkileyen kronik bir durumdur. Saçınızı, ağzınızı ve gözlerinizdeki mukus zarlarını da etkileyebilir.

vitiligo.jpg
 

Vitiligo her cilt tipini etkileyebilir, koyu ciltliler daha fazla etkilenir. Vitiligo hayati tehlikesi olan ya da bulaşıcı bir hastalık değildir, ancak kişinin benlik saygısına ciddi hasar verebilir hatta depresyona neden olabilir.

Vitiligo hayatınız boyunca geçmeyecek durumdaysa cildinizin renk değişikliğini yavaşlatmak ve daha kötüye gitmesini önlemek için evde yapabileceğiniz doğal yöntemler var.

İşte evde uygulayabileceğiniz vitiligodan kurtaracak doğal tedavi yöntemleri…

Hindistan cevizi yağı

Cilde her gün 2-3 kez hindistan cevizi yağı sürün. Ayrıca, iyileşmeyi hızlandırmak için 4 ile 6 çorba kaşığı hindistan cevizi yağını yemeklerinizle birlikte tüketebilirsiniz. Yağın çalışması için sabırlı ve ısrarlı olmanız gerekir.

1 aylık düzenli kullanım sonucunda olumlu sonuçlar alacaksınız. Cildinizin durumu iyileşene kadar kullanmaya devam edin. Kullanacağınız hindistancevizi yağının işlenmemiş olduğundan emin olun.

Elma sirkesi

Elma sirkesi mantar enfeksiyonunun neden olduğu vitiligo için yardımcı olur. İçindeki antimikrobiyal enzimler patojeni öldürür ve ciltteki lekeli görünümünü azaltır. 

Sirkeyi eşit miktarda su ile inceltin. Pamuk yardımıyla günde 2 kez vitiligolu cilt üzerine uygulayın.

Aloe vera

Aloe vera yaprağından bir parça kesin ve içindeki jeli çıkartın. Vitiligolu cildinize sürün ve birkaç saat boyunca bekletin. Daha sonra su ile durulayın. Aloe vera jelini en az 2 ay boyunca her gün 2-3 kez uygulayın.

Ham bal

Ham bal, vitiligo hastalarında patojenleri öldürmeye ve beyaz lekelerin yayılmasını önlemeye yardımcı olan güçlü bir antibakteriyel ve antifungal sıvıdır. Maksimum enzim miktarını koruduğu için yalnızca işlenmemiş çiğ bal kullanın.

Ham balı vitiligolu cilde sürün ve 15-20 dakika boyunca cilde emmesi için bekleyin daha sonra ılık suyla durulayın. Her gün 1 kez tekrarlayın.

Kırmızı kil

Kırmızı kil vitiligo için etkili bir çare olarak görülür. Cildin rengini geri kazanmaya yardımcı olabilecek yüksek düzeyde bakır içerir. Melanin güçlendirici olan zencefil suyu ile karıştırmak vitiligo yamalarından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

2 çorba kaşığı kırmızı kil tozu ve 1 çorba kaşığı zencefil suyu metal olmayan bir kapta hamur haline gelene kadar karıştırın. Karışımı vitiligolu cilde sürün ve 10 dakika bekletip soğuk su ile durulayın. Daha sonra cildinize nemlendirici ya da hindistan cevizi yağı uygulayın. Vitiligonuz azalana kadar her gün tekrarlayın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X