Güney Kore İran’dan petrol sevkiyatını sonlandırdı

Bloomberg’in haberine göre, İran’dan temmuz ayında 194 bin varil petrol ithal eden Güney Koreli petrol şirketleri, ağustosta petrol sevkiyatını sıfıra indirdi.

Güney Kore İran’dan petrol sevkiyatını sonlandırdı

Kore Enerji Ekonomisi Enstitüsü uzmanlarından Kim Jae-kyung, ABD ile ilişkilerin sürdürülmesinin Güney Kore için son derece önemli olduğunu belirterek, ‘’Güney Kore’nin ulusal güvenliği ABD ile askeri ittifaka dayanıyor. Bu da hükümetler arasında müzakereler tamamlanmadan önce ithalatı proaktif olarak azaltmaya itiyor” dedi.

ABD, nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra İran’a ilk aşama yaptırımları 7 Ağustos’ta devreye sokacağını açıklamış ve müttefiklerinden İran’la petrol ticaretlerini ikinci aşama yaptırımların devreye gireceği 5 Kasım’a kadar sonlandırmalarını istemişti. ABD yönetimi, 5 Kasım’da devreye sokacağı ikinci aşama yaptırımlarla İran’ın petrol ihracatını sıfırlamayı hedefliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X