Gürsu projelerine AB’den hibe desteği

Gürsu Belediyesi Avrupa Birliği’nden alınan hibe destekleri kapsamında iki projeyi daha hayata geçirdi.

Gürsu projelerine AB’den hibe desteği

Gürsu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen “Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası”  ile “Gürsu’da Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Geliştirilmesi” konulu projeler hibe hakkı kazandı.

Gürsu’nun sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın zenginliğini koruyarak geleceğe taşınması için çalıştıklarını ifade eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bu konuda önemli projeleri hayata geçirdik ve yeni projelerle de kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz. Bunun yanında yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırladığımız projeyle de doğanın korunmasını sağlıyoruz” dedi.

 

 

79 bin 550 euroluk toplam bütçeye sahip olan “Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası” Projesi kapsamında yürütülecek çalışmalarla Gürsu’nun 2021’de kültür başkenti olması hedefleniyor. Polonya, Bulgaristan ve İtalya ortaklığında uygulaması yapılacak olan proje ile kültürel mirasın korunması ve gençlerin bu konuda farkındalık kazanmasının sağlaması amaçlanıyor.

“Gürsu’da Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Geliştirilmesi” konulu proje ise, 2018 yılı içerisinde sunulan 199 proje arasından seçilen 13 projeden biri olarak hibe hakkı kazandı. 190 bin TL bütçesi bulunan ve tamamı Gürsu Belediyesi tarafından kullanılacak olan hibe proje kapsamında, kırsal bölgelerde yenilenebilir enerji alanında çalışmalar yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X