Gürsu’da kadınlara meslek eğitimi

Gürsu Belediyesi ve Gürsu Ziraat Odası iş birliği ile geliştirilen ‘İş Arayan Kadınların Tarımda İstihdam Edilmesi’ projesi çerçevesinde yapılan eğitimlere katılan 100 kadın, meslek sahibi olarak sertifika aldı.

Gürsu’da kadınlara meslek eğitimi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığının hibe desteği ile yürütülen proje sayesinde 100 kadın meslek sahibi oldu. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlar sertifikalarını aldı.

Vali Yardımcısı Ergün Güngör, projeye 100 kadının katıldığını aktardı. Bir ülkede istikrar ve büyümenin en önemli yolunun kadının statüsünün yükseltilmesi olduğunu belirten Güngör, ‘Kadının statüsünü yükseltmenin en önemli yollarından biri de kadının istihdamıdır. Amacımız, toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda tam manasıyla gerçekleştirmek ve hayatının her alanında kadınlarımızın var olmasını sağlamaktır. Kadınlar kendilerini ne kadar iyi yetiştirirlerse, ne kadar ekonomik ve sosyal hayatın içinde olurlarsa, o ülke hızlı bir şekilde büyüyecek ve kalkınmış ülkeler arasında yerini alacaktır’ dedi.

Proje Koordinatörü Hüseyin Özmen de projedeki amacın, kadınların sosyal yaşamlarına destek olmak ve iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Projenin ilk aşamasında tarihi-tescilli bir binayı tefriş ederek ‘Sürekli Eğitim ve İş Eşleştirme Merkezi’ni kurduklarını anlatan Özmen, ‘Bu merkezde 100 bayana 4 modülden oluşan Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı meyve sebze üretimi ve bakımı eğitimi vererek, tarım sektöründe çalışma imkanı sağladık’ ifadelerini kullandı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da, ‘Biz Gürsu ilçesinin tarım, turizm ve enerji alanlarında kalkınmasını ve yeni istihdam alanlarının açılmasını hedefliyoruz. 100 kişilik programa yaklaşık 300 kişilik bir talep aldık. Bu tür istihdam odaklı eğitimlere devam edeceğiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X