Gürsu’da yaşayan Suriyeliler bilgilendirildi

Gürsu’da yaşayan Suriyeliler, Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Bursa Toplum Merkezi tarafından gerçekleştirilen toplantıda çeşitli konularda bilgilendirildiler.

Gürsu’da yaşayan Suriyeliler bilgilendirildi

Toplantıda, geçici koruma kapsamında yürütülen iş ve işlemler ile Suriyelilere sağlanan hizmetler hakkında bilgiler verildi. İl Göç İdaresi Uluslararası Koruma Çalışma Grubu Uzman Yardımcısı Meltem Çetinkaya tarafından anlatılan konular kapsamında evlenme ehliyeti, kimlik işlemleri ve benzeri işlerde izlenecek yollar, Geçici Koruma Yönetmeliği’nin getirdiği haklar anlatıldı.

Türk Kızılayı Uyum ve Geçim Kaynağını Geliştirme Programı Proje Asistanı Gizem Birginel, Toplum Merkezleri Projesi’nin yürütüldüğü 10 ilden biri olan Bursa’da proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Koruma Programı Proje Asistanı Özkan Aksoy da eğitim, sağlık ve benzeri yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasında izlenmesi gereken yollarla ilgili bilgi verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X