Gürsulu gençlere dijital detoks

Gürsu Belediyesi, teknolojinin gençler üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla “Dijital Detoks Kampları” düzenleyecek. 410 öğrenci ve 15 öğretmenin katılacağı proje, ilçede öğrenim gören 13-16 yaş arasındaki gençleri kapsıyor.

Gürsulu gençlere dijital detoks

Gürsu Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle, gençler arasında giderek artan teknoloji bağımlılığının önüne geçmek, gençlerin analitik düşünme yeteneklerini arttırmak ve sosyal gelişimlerine destek olmak hedefleniyor. 131 bin 595 TL bütçesi bulunan hibe destekli proje, Gürsu’daki okullarda öğrenim gören 13-16 yaş arasındaki gençleri kapsıyor. 410 öğrenci ve 15 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilecek proje kapsamında Ericek Adrenalin Park Tesisleri’nde “Dijital Detoks Kampları” yapılacak, sosyal, kültürel ve kişisel gelişim programları düzenlenecek. 

“HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”…

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gençliğin potansiyelinin iyi değerlendirilmesi ve madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı gibi risk unsurlarından uzak tutulması gerekiyor. Adrenalin Parkımız sadece bir turizm tesisi değil. Aynı zamanda gençlerimizin enerjisini olumlu yönde kullanabileceği, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine değer katabileceği bir eğitim merkezi. Gençlerimizin bedenen ve ruhen en sağlıklı şekilde gelişimi, teknolojinin olumsuz etkilerinden zarar görmemesini sağlamada hepimize sorumluluklar düşüyor “ dedi.

“GÜRSU’YA DEĞER KATALIM”…

Proje Koordinatörü Hüseyin Özmen ise, “Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve 3 derneğin yer aldığı çok ortaklı bir proje geliştirdik. Arge ve İnovasyon Merkezi olarak ilçemizdeki derneklerle ve diğer kamu kurumlarıyla birlikte proje geliştirmeye önem veriyoruz. Çünkü farklı kurumların aynı amaç doğrultusunda biraraya gelmesiyle bir sinerji ortaya çıkıyor ve projenin faydası artıyor.

Bu proje, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte geliştirdiğimiz yedinci projemiz. İlçemizde yaklaşık 60 dernek faaliyet gösteriyor. Derneklerimizi Arge ve İnovasyon Merkezimiz’e davet ediyoruz. Gelin birlikte proje geliştirelim ve Gürsumuza değer katalım” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X