Gürsu’nun projeleri örnek oluyor

Gürsu’nun potansiyelini ortaya koyacak projeler üretmek amacıyla yürütülen çalışmalar örnek oluyor.

Gürsu’nun projeleri örnek oluyor

Karaağaçlı Belde Belediye Başkanı Suphi Özbayram, Gürsu Belediyesi Arge ve İnovasyon Birimi’ni ziyaret ederek, proje hazırlama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Arge ve İnovasyon Birimi’nce yürütülen hibe proje hazırlama çalışmalarına ilişkin süreçleri inceleyen Karaağaçlı Belde Belediye Başkanı Suphi Özbayram, ‘Belde Belediyesi olmamız sebebi ile imkanlarımız çok kısıtlı. Merkezi bütçeden gelen kaynak beldemizde yatırım yapmamıza imkan vermiyor. İş olanakları az olduğu için de çok göç veriyoruz. Bu noktada özellikle kırsal kalkınma ve kırsal turizm alanlarında hibe destekli projelere ihtiyacımız var” dedi.

Arge ve İnovasyon Birimi’nin sürekli hibe destekli projeler ürettiğini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da, “İlçemizin potansiyelini ortaya koyan birçok projeyi hayata geçirerek Gürsumuzun gelişimine katkı sağlayan önemli yatırımlar gerçekleştirdik ve bu yöndeki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bunun yanında, iş piyasalarının beklentilerine uygun nitelikli personel ve girişimci adayları yetiştiriyoruz. Birimimizle, potansiyel girişimcilere proje desteği sağlamanın yanında, tecrübelerimizden faydalanmak isteyen kurum ve kuruluşlara da destek oluyoruz” diye konuştu.

ALTERNATİF SEKTÖRLER…

Karaağaçlı Belde Belediye Başkanı Suphi Özbayram’a Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programları hakkında bilgi veren İşletme ve İştirakler Müdürü Hüseyin Özmen, ‘Proje üretmenin yanında eğitimler de düzenliyoruz. Bugüne kadar 910 kişiye sertifikalı eğitim verdik. Girişimcilik eğitimlerimiz devam ediyor.

Bu kurslara Bursamızın her bölgesinden vatandaşımız geliyor. Tarım, hayvancılık ve kırsal turizm alanında potansiyeli bulunan Karaağaçlı Beldesi’nde alternatif sektörler olarak seracılık, mantarcılık, arıcılık, ipek böceği yetiştiriciliği uygulanabilir. Devletimizin ve Avrupa Birliği’nin bu sektörlere yönelik ciddi destekleri var’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X