14 Mayıs Eczacılık Gününüz Kutlu Olsun

14 Mayıs Eczacılık Gününüz Kutlu Olsun

GURURLUYUZ

Köklü tarihimizden aldığımız güç ile kadim Anadolu’nun yetiştirdiği Bergamalı Galen’den günümüze,
yaşamın sürdüğü her yerde şifa dağıtan eczacılık mesleğinin mensupları olarak;
bilimsel eczacılığın 183.yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

MUTLUYUZ

İnsanlık tarihi ile yaşıt havanımızda, bilimden aldığımız güç ile öğüttüğümüz ilacımızı, sağlığın
söz konusu olduğu her yerde, kesintisiz bir şekilde halkın hizmetine sunarak yaralara merhem olmanın,
şifaya vesile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

NE YAZIK Kİ AYNI ZAMANDA ENDİŞELİYİZ

Sayıları gün geçtikçe kontrolsüz bir şekilde artan ve bugün 47’si aktif olmak üzere; üniversitelerimizde açılmış olan 60 eczacılık fakültesinden mezun olacak ve büyük bir istihdam problemi ile karşı karşıya kalacak olan binlerce meslektaşımız için endişe duyuyor, bu fakültelerin sadece 14 tanesinin akredite eczacılık eğitimi verebilecek kapasitede olması nedeniyle verilen eğitimin niteliği ve halk sağlığı açısından kaygılanıyoruz.

VE KAN KAYBEDİYORUZ

Yürürlüğe girdiği 2004 yılından beri her geçen yıl eczane kârlılıklarının sistematik olarak düşmesine neden olan İlaç Fiyat Kararnamesi’nde; aradan geçen 18 yıllık süreçte Euro kuru, enflasyon ve genel giderlerde meydana gelen büyük artışlara rağmen olumlu yönde herhangi bir güncelleme yapılmadığı için gün geçtikçe biraz daha kan kaybediyoruz. Özellikle son 1 yılda yaşamış olduğumuz ilaç yoklarının da en büyük sebebi olan mevcut İlaç Fiyat Kararnamesi, günümüz ekonomik koşullarında geçerliliğini yitirmiş olup halkımızın ilaca ulaşmasını engelleme noktasına gelmiştir. Bu kararnamede; acilen içinde bulunduğumuz ekonomik şartlara uygun
bir güncelleme yapılmaması halinde yaşanan ilaç yokluğu probleminin daha da büyüyeceğini öngörüyor ve yetkilileri bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz.

FAKAT KARARLIYIZ

Mart 2020’den itibaren girmiş olduğumuz pandemi sürecinde de şahit olunduğu üzere; şartlar ne olursa olsun, bütün sağlıkçılarımızla birlikte, başta birinci basamak sağlık kuruluşu konumundaki eczanelerimiz olmak üzere; ihtiyaç duyulan her alanda, daima halk sağlığını önceleyerek, büyük bir özveri ile
kesintisiz ilaç ve sağlık hizmeti vermeye devam etmenin yanı sıra; meslek örgütü olarak da sadece
geleceği tehlikeye atılmış ve ekonomik darboğaza girmiş mesleğimiz için değil vatandaşlarımızın
ucuz ve erişilebilir sağlık hakkı için de mücadele etmeye devam edeceğiz.

Tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü kutlu olsun…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X