Güzelyalı balıkçı barınağına tel örgü çekiliyor

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, Güzelyalı Mahallesi’nde bulunan balıkçı barınağını 10 yıllığına kiralayan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sadi Saydam, barınak sınırlarına tel örgü çekilmesinin ardından çıkan dedikodulara açıklık getirdi. Saydam, limanda vata

Güzelyalı balıkçı barınağına tel örgü çekiliyor

Balıkçı barınağını aralık ayında Mal Müdürlüğü’nün açtığı ihalede 10 yıllığına kiralayan Güzelyalı Su Ürünleri Kooperatifi, barınağın işletimiyle ilgili kolları sıvadı. Barınağın karadan gelebilecek tehlikelere karşı sınırlarını belirleyen kooperatif, sosyal donatı alanları yapmaya hazırlanıyor. S.S. Güzelyalı Beldesi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sadi Saydam, 20 bin 818 metrekarelik alanı yıllık 27 bin liraya kiraladıklarını, giriş-çıkışları kontrol altında tutmak maksadıyla tel örgülerle sorumluluk alanını belirlediklerini söyledi. Tel örgüler ardından limana girişin yasaklandığı yönünde dedikodular çıkarıldığını ifade eden Saydam, “Biz bu alanı ve içerisindeki çeşitli çaptaki 65 tekneyi koruma maksadıyla bu tel örgüleri çektik. Kaldı ki balıkçı barınakların işletilmesi ile ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan işletme esaslarına göre, ‘Barınağı karadan gelebilecek tehlikelere karşı sınırlarını tel, çit veya ihata duvarı ile belirlemek gibi güvenlik tedbiri almak, giriş-çıkışları kontrol atlında tutmak ve temizlikle barınaktan yararlananlar arasındaki koordinasyonu sağlamaktan sorumludur’ hükmü var. Vatandaşlarımızın haklarının kısıtlanması hiçbir şekilde mümkün olmayıp, kendilerinin buraya girmelerini engelleme gibi bir niyetimiz de yoktur. Bu alan halka açıktır” diye konuştu.

Saydam, liman çıkışından Beyazkayalar mevkiindeki plajlara ve yürüyüş yoluna ulaşmak için de tel örgülerin dışında kendilerine ait olan 6 metrelik alanı yola bıraktıklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X