Haftada 3 günden fazla mideniz ağrıyorsa..

Yediden yetmişe birçok insanın yaşadığı bir sorun olan mide yanmasının sebeplerini biliyor musunuz? İşte detayları ile mide yanmasına iyi gelen besinler…

Haftada 3 günden fazla mideniz ağrıyorsa..

Mide asidinin yemek borusuna doğru çıkarak gırtlağa doğru oluşan yanma ve ekşime hissine mide yanması denir. Mide yanmasının tek sebebi yediğimiz ve içtiğimiz şeyler değildir, bazen başka sebeplere bağlı olarak mide yanması hissedebiliriz. Beslenme şeklinizde yapacağınız bir takım değişiklikler ile mide yanmasından kurtulabilirsiniz. Şayet kronik bir hastalığınız yoksa tükettiğiniz besinleri sindiremiyor olabilirsiniz. Yiyecekleri çiğnemeden yutmak, ağır beslenmek mide yanmasına neden olur. Sizde hastalıktan şikâyet ediyorsanız yiyecekleri çiğneyerek yutmayı ve kolay sindirebileceğiniz besinleri tercih edebilirsiniz. Haftada 3 günden fazla süren mide ağrısı ve yanması yaşıyorsanız mutlaka bir uzmana görünmelisiniz.

MİDE YANMASINA İYİ GELEN YİYECEK VE İÇECEKLER

SÜT

Süt mide yanmasına çok iyi gelir mideniz yandığında 1-2 yudum süt içebilirsiniz. Laktoz intoleransı olanlar laktozsuz süt içebilir ancak midede ülseri olanlar süt tüketmemelidir.

KARBONATLI SU

1 bardak su ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı karbonat midedeki hidroklorik asidin etkisini azaltarak yanmanıza iyi gelecektir.

BİTKİ ÇAYI

Yemek yedikten hemen sonra içeceğiniz papatya ve meyan kökü çayı gıda asitlerini engelleyerek midede yanma oluşumunu engelleyecektir. Kekik çayı ise sindirimi kolaylaştırarak mideyi rahatlatır.

TARÇINLI BAL

Mide asidi ve ülser için kullanılan bal, tarçınla karıştırarak yenildiği zaman midenizi sakinleştirir.

PATATES

Patates sindirim ve mide problemlerini azaltır. Mide yanmasını önlemek için patatesi çiğ ya da haşlanmış olarak tüketebilirsiniz.

YÜRÜYÜŞ

Eğer mideniz gaz birikiminden dolayı yanıyorsa, sırtınızı dik tutun ve midenize dairesel hareketlerle masaj yapın. Diğer bir seçenek olarak yürüyüş yapmak midenizi rahatlatacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X