Hain saldırı Yeni Zelanda’yı birleştirdi

Yeni Zelanda’nın 38 yaşındaki kadın Başbakanı Jacinda Ardern’in, 50 kişinin öldürüldüğü cami saldırılarının ardından sergilediği birleştirici liderlik dünya çapında hayranlıkla izleniyor. 

Hain saldırı Yeni Zelanda’yı birleştirdi

Müslümanlarla kurduğu empati ve attığı somut adımlar ile tüm dünyanın dikkatini çekti. Ulusal bir kriz döneminde sergilediği şefkat, kararlı liderlik ve güçlü mesajları sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Uzmanlara göre Yeni Zelanda Başbakanı, popülizm çağında küresel norm haline gelmesinden ürkülen kutuplaştırıcı liderlik eğilimiyle tezat içinde, liderlik sözcüğünü yeniden tanımladı.

Müslüman göçmenleri hedef alan İslam karşıtı saldırı karşısında birleştirici tavrında netti. Başbakanın en çok konuşulan ve takdir edilen adımlarından biri, bir camiyi ziyaret ederek ortaya koyduğu dayanışma oldu. Saldırının ertesi günü başkent Wellington’daki Kilbirnie Camisi’ne gitti; yanına diğer partilerin de temsilcilerini almış, saygı gösterisi olarak başını örtmüştü.Yaşamını yitirenlerin akrabalarına gözyaşları içinde başsağlığı diledi, onlarla kucaklaştı… 

PARLAMENTODA  KUR’AN OKUNDU

Bu arada Christchurch kentindeki terör saldırılarının ardından toplanan meclisin ilk oturumunda hayatını kaybedenler için Kuran okundu. İmam Nizam ül Hak Thanvi tarafından okunan sureler, daha sonra Tahir Navaz tarafından İngilizceye çevrildi.

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR     

Bu arada Christchurch’de hayatın normale döndüğü gözlenirken, kurbanların tedavi edildiği hastane yakınındaki sokaklar dört günün ardından trafiğe açıldı.     

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X