Hakan Çavuşoğlu açıkladı; Suçlular yargılanmalı!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun Ermenistan’la ilgili hazırladığı raporu bugünkü köşesine taşıdı…

Hakan Çavuşoğlu açıkladı; Suçlular yargılanmalı!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nun Ermenistan’la ilgili hazırladığı raporu bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İşgal 27 yıl sürdü… Ermenistan’ın 27 Eylül sabahı saldırması, Azerbaycan’ın meşru müdafaa hakkıyla karşılık cevap vermesi Ermenistan için sonun başlangıcı oldu. Çünkü, Azerbaycan işgal altındaki tüm topraklarını kurtardı.

O süreçte…

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın Şuşa’ya gidip dans etmesi, Dağlık Karabağ’dan sonra Azerbaycan ve Anadolu’ya sarkma planını da gösterdi.

İşte…

Ermenistan’ın ateşkes anlaşmalarına bile uymadan saldırdığı günlerde TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da komisyon olarak harekete geçti.

Önce…

İstanbul’da Ermeni Cemaati temsilcileriyle görüşülüp mağduriyetlerinin olup olmadığı soruldu. Patrik Maşelyan ile Agos gazetesi ve Lyus Medya ile bir araya gelindi.

Sonrasında…

Azerbaycan’daki incelemelerde 94 sivilin şehit olduğu, 407 sivilin yaralandığı, 3 bin 326 evin yanı sıra 120 apartman ve 504 kamu binasının kullanılamaz hale geldiği tespit edildi. Şehit sivillerin yakınlarıyla görüşülüp ıslak imzalı ifadeler alındı, Ermenistan’ın saldırılarda kullandığı askeri mühimmat belirlendi..

Ulaşılan sonucu…

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu açıkladı:

“Savaş dışı, yüzlerce kilometre uzaktaki bölgeye saldıran Ermenistan, Lahey anlaşmaları ve Cenevre sözleşmelerine göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi statüsü gereği savaş suçu işledi. Bunu, bilerek ve isteyerek sistematik gerçekleştirdiği için insanlığa karşı suç işledi.”

Bu noktada…

Türkiye’nin kararını ve beklentisini dile getirdi:

“Ama bugün, ama yarın bu ölümlerden ve katliamlardan sorumlu şahısların yetkisi, makamı, mevkii ne olursa olsun yargılanması gerekiyor.”

Konuyla ilgili…

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana uygulama örnekleri verip “Paşinyan dahil, kimin sorumluluğu varsa yargılanmalı” dedi ve ekledi:

“Bu, bir gün mutlaka olacak. Türkiye rapor haline getirip ilgili uluslararası kuruluşlara verdi. Azerbaycan’ın tazminat hakkı da korundu.”


Soykırım artık Türkiye’nin kozu

Dağlık Karabağ’da yaşananlar nedeniyle Ermenistan yetkililerinin savaş suçlusu olarak yargılanmaları isteğini açıklayan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu şu bilgiyi de verdi:

“Her yıl 24 Nisan’da Ermenistan soykırım iddiasını gündeme taşıyordu. Bu kez biz de aynı günlerde Ermenistan soykırımını Meclis’teki panelde anlatacağız. Belge ve bulgularımızdan da sergi açacağız.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X