Hakkari’de şehit askerler için tören düzenlendi

Türkiye-Irak sınır hattındaki terör operasyonunda çıkan çatışmada şehit olan piyade sözleşmeli erler Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı’nın naaşları memleketlerine uğurlandı.

Hakkari’de şehit askerler için tören düzenlendi

Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınır hattındaki Seriberi üs bölgesine, PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 4 asker için uğurlama töreni yapıldı.

Hakkari Dağ Komando Tugayı’ndaki törene, Vali İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, vali yardımcıları, kurum amirleri, askerler ve polisler katıldı. Şehit cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

hakkari-de-sehit-askerler-icin-toren-duzenlendi-13688795.jpeg

Ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Okunan duaların ardından şehit sözleşmeli erlerden Erhan Çiyapul Iğdır’a, Murat Şahin Giresun’a, Şevket Çetin Kırıkkale’ye, Yener Kırıkçı ise Ankara’ya uğurlandı.

hakkari-de-sehit-askerler-icin-toren-duzenlendi-13688793.jpeg

Okunan özgeçmişlerde şu ifadelere yer verildi:  “Sözde Zap terörist kampına sıfır noktasında bulunan Irak sınırındaki  Seriberi Üs Bölgesi’nde çıkan çatışmada 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş,  6 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bulunan unsurlarımız  tarafından çatışmanın başladığı andan itibaren sabahın erken saatlerine kadar  kahramanca yürütülen operasyonlar sonucu en az 20 terörist etkisiz hale  getirilmiş ve kahraman silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayarak  intikamları alınmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X