Halk Eğitim Kursu’yla engelleri aşıyorlar

Büyükorhan’da Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı nakış kursuna katılan engelli vatandaşlar yaşama tekrar tutunuyor.

Halk Eğitim Kursu’yla engelleri aşıyorlar

AYDIN KURMUŞ

Kursa başlayan Fatma Türkmen ve Havva Kaya, açılan küçük atölyede hem eğleniyor, hem de kurslarını başarıyla bitirmek için uğraşıyor. Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimci olarak görev yapan Döndü Aslan kursların engelli vatandaşlara büyük fayda sağladığını belirterek, ‘Bu proje engelli vatandaşlarımıza özgüven verdi.

Hem el becerilerini geliştiriyorlar, hem de diğer kursiyerlerle kaynaşarak hayata pozitif bakıyorlar. Çok mutlular’ dedi.
Kursa katılan Fatma Türkmen, hayata adeta yeniden merhaba dediğini ifade ederek, ‘Bu kurs bana pasif bir hayattan sosyal bir hayata geçiş dönemi yaşattı. İnsanlarla daha iyi anlaşmayı sağladı.

Biz dört kardeşiz, anne babamız hayatta değil. Bu kurs sayesinde evimize ve kardeşlerime daha faydalı oluyorum. En önemlisi biz de bir şeyler başarıyoruz’ diye konuştu. 

Havva Kaya da “Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu kursa katıldım. Kurs sayesinde kendime geldim, bıkmadan üşenmeden her gün kursa gelip gidiyorum. Bu kursta bizlere de yer verenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
Büyükorhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Engin Bayer, ‘Kursumuza katılan engelli kardeşlerimiz sabah erkenden kalkıp işe gidiyoruz diyerek heyecanlandıklarını duyuyoruz. Bu kurs gerçekten hayat sevinci verdi, kardeşlerimize. Bu tür kurslarımızın devamını getirmek istiyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X