Halkbank Avrupada yeniden form tuttu

DenizBank Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi’ne mağlubiyetle başlayan son finalist Halkbank, üst üste iki maçını kazanarak grupta iddialı konuma geldi.

Halkbank Avrupada yeniden form tuttu

Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon gümüş madalya kazanan Halkbank, G Grubu’ndaki ilk maçında İtalya’nın Sir Safety Perugia takımına 3-1 yenilerek hayal kırıklığı yaratsa da sonradan form tuttu.  Favoriler arasında gösterildiği Şampiyonlar Ligi’ne kötü bir başlangıç yapan başkent temsilcisi, kupadaki 2. karşılaşmasında Belçika’nın Noliko Maaseik ekibini 3-1 mağlup ederek moral buldu.Üçüncü maçında Fransız Tours VB’yi de deplasmanda aynı skorla geçen Halkbank, 3’te 2 yaparak gruptan çıkma şansını artırdı.Başkent temsilcisi, G Grubu’nda 3. maçlar sonunda 6 puanla lider Sir Safety Perugia’nın gerisinde 2. sırada yer alıyor. Grupta oluşan puan durumu şöyle:   Takım O G M A V P 1 Sir Safety 3 3 – 9 3 8 2 Halkbank 3 2 1 7 5 6 3 Noliko Maaseik 3 1 2 4 8 2        4 Tours VB        3        –          3            5       9        2    – “Grubu lider bitireceğiz”Halkbank Menajeri Ahmet Kavaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üst düzey bir kadroya sahip olduklarını belirterek, “Hedeflerimiz çok daha ileriye yönelik. Şampiyon olmak istiyoruz. Yeter ki Ankara ve Türkiye’deki spor kamuoyu bize inansın, beklediğimiz desteği versin” dedi.Kavaz, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçlarında olmaması gereken bir mağlubiyet aldıklarını ifade ederek, ardından iki zorlu ekibi yendiklerini ve öz güvenlerini yeniden kazandıklarını söyledi.Zorlu bir grupta yer aldıklarına işaret eden Kavaz, “İyi ekipler olmasalar, Şampiyonlar Ligi platformunda işleri olmazdı. Ayrıca kendi aralarında oynadıkları maçlarda alınan sonuçlar da ne kadar çetin bir grupta yer aldığımızın göstergesi” diye konuştu.İyi oyunculardan kurulu Fransa’nın Tours VB takımı deplasmanda mağlup ettiklerine dikkati çeken Kavaz, sözlerini şöyle tamamladı:”Grupta 2 galibiyet ve bir yenilginin sonucunda 6 puan topladık. Liderle aramızdaki fark sadece iki puan. Puan farkını kapatarak grubu lider bitirme potansiyeline fazlasıyla sahip bir takımız. Çünkü üst düzey bir kadromuz var. Grup maçlarında bundan sonra maç kaybetmeyeceğimizi ve lider bitireceğimizi düşünüyorum. Önce Noliko Maaseik’i Belçika’da ardından da Sir Safety Perugia’yı Ankara’da yeneceğiz. Hedeflerimiz çok daha ileriye yönelik. Şampiyon olmak istiyoruz. Yeter ki Ankara ve Türkiye’deki spor kamuoyu bize inansın, beklediğimiz desteği versin.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X