Hamam böceğinden kurtulmanın yolları

Hamam böcekleri, tiksinerek baktığımız ve evin her köşesine yerleşebilen, sağlığımız açısından da bizi tehdit eden haşerelerdir. Haşereleri doğal malzemelerle hazırlayacağımız yöntemlerle evimizden tamamen yok edebiliriz.

Hamam böceğinden kurtulmanın yolları

Hamam böcekleri genellikle mutfak ve banyo dolapları, mobilya altları ve çatlakları, ahşap mobilya içleri, banyolar, boru araları, buzdolabı, fırın gibi eşyaların arkası, parke araları ve çöp atılan yerlere yerleşmeyi severler.

Evimizdeki haşerelerden kurtulmak için çoğu kişi öncelikle kimyasallara başvurur. Ancak bu malzemeler genellikle insan ve evcil hayvanların sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle haşereleri doğal malzemelerle hazırlayacağımız yöntemlerle evimizden tamamen yok edebiliriz.

640xauto-(10)-001.jpg

En etkili yöntem

Hamam böceklerini yok etmek için tek yapacağınız şey bir adet soğan ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırmak. Öncelikle soğanı doğrayın ve kabartma tozunu ekleyerek evinizin her köşesine bu karışımı dökün.

Bir süre sonra karışımın işe yaradığını ve evin haşerelerden temizlendiğini göreceksiniz.

640xauto-(6)-001.jpg

Aromatik bitkiler hamam böceklerini uzak tutar

Hamam böceklerinin görüldüğü yerlere, defne yaprakları veya nane yaprakları yerleştirin. Haşerelerin bir süre sonra yok olmasına tanık olacaksınız.

Defne yaprakları; Defne yapraklarını ufalayın veya kırın, hamam böceği olduğunu düşündüğünüz yerlere bırakın. Bunun kokusundan nefret ettikleri için orayı hemen terk edeceklerdir.

Soğan ve borik asit: Bu yöntem çok etkili ve ucuz olduğu için oldukça popülerdir. Orta boy soğanı doğrayın, yarım kap sade un ve biraz su veya bira ile, bir tutam şeker, 3 ila 4 yemek kaşığı borik asit tozunu karıştırın. Borik asit tozunu doğal malzeme satan dükkanlarda bulabilirsiniz.

Her şeyi bir kapta karıştırıp evin içinde hamam böceklerinin dolaştığından şüphe duyduğunuz veya emin olduğunuz yerlere bırakın. Bu karışımı ev hayvanlarınızdan uzak tutun, onlar için toksik olabilir.

Karbonat ve şeker: Bir kap karbonat ve bir kap şekeri karıştırıp bunu evinize serpiştirin. Hamam böcekleri şekere doğru çekilir ve karışımı yer. Karbonat da içlerinde baloncuklar oluşmasına sebep olup onları öldürür.

Boraks: Bu doğal malzeme giysileri yıkamak için yapılan sabunlarda kullanılan doğal bir malzemedir. Yapmanız gereken evinize biraz boraks serpiştirmek, özellikle hamam böceklerinin saklandığından şüphelendiğiniz yerlere dökün. Bunun üzerinde yürüdükleri zaman susuz kalırlar ve ölürler. Hamam böceklerinin kabukları kırılıp zarar görürse nem tutamazlar ve ölürler.

Kedi nanesi: Evin çevresine biraz kedi nanesi serpiştirin. Bunun defne yaprakları gibi bir etkisi vardır. Hamam böcekleri bu kokuyu sevmedikleri için uzaklaşırlar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X