Hamaney’den ‘American Sniper’ filmine tepki

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Müslümanlara yönelik şiddeti teşvik ettiği iddia edilen Oskar adayı sinema filmi “American Sniper”a tepki gösterdi.

Hamaney’den ‘American Sniper’ filmine tepki

İran’ın önde gelen gazetelerinden Horasan’da yer alan haberde, Hamaney’in, Hollywood yapımı filmi eleştirerek, “Hollywood’un çektiği film Hristiyan veya gayrimüslim bir gence, Müslümanlara elinden geldiği kadar eziyet etmeyi teşvik ediyor” dediği aktarıldı. 

Haberde, Müslümanların Batı ülkelerinde can güvenliğinin olmadığını kaydeden Hamaney’in, “Biz İslam’dan diğer dinlere karşı adil ve insaflı olmayı öğrendik. Adalet iddiasında bulunan küresel güçler, kendi dar ve zalim siyasetlerinde adalet ve insafı gözetmiyorlar. Bugün Avrupa ve Amerika’da Müslümanlara karşı nasıl propaganda yürütüldüğünü görüyorsunuz. Batı ülkelerinin çoğunda Müslümanların özgürlüklerinin olmamasından ziyade Müslümanların can güvenliğinin olmaması söz konusu” şeklindeki ifadelerine yer verildi.

ABD’de vizyona giren Hollywood yapımı Oskar adayı “American Sniper” adlı film, Müslümanları şiddet yanlısı olarak gösterdiği iddiasıyla tepki çekmişti. Filmde ortadoğuya savaşmaya giden bir ABD askerinin başından geçenler anlatılıyor.

ABD’nin Kuzey Caroline eyaletinde 3 Müslüman gencin öldürülmesinin ardından aralarında Amerikalı Müslüman, Arap, Sih, Güney Asyalı grupların da yer aldığı 150 civarında sivil toplum örgütü Adalet Bakanı Eric Holder’a olaya ilişkin federal soruşturma açılması talebiyle mektup göndermişti. 

Mektupta, “American Sniper” filminin Müslümanlara yönelik tehditleri artırdığı da dile getirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X