Hamdi Karahasan evine mi dönüyor?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdan sorumlu işletmesi olan BURULAŞ’ın Alinur Aktaş öncesi dönemde dikkat çekici ama gelir getirmeyen bazı yatırımları vardı…

Hamdi Karahasan evine mi dönüyor?

 Yeni yönetim gelir getirmeyen BURULAŞ hizmetlerini tasfiye etme kararı altı ve bu kararı adım adım uyguluyor.

Bu yatırımların neler olduğunu köşesinde hatırlatan Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aktaş, sıranın Mudanya Limanı’na bağlı olarak beklemekte olan Hamdi Karahasan vapuruna geldiğini yazıyor.

Akşemsettin kaça gitti?

Genel Müdür Çapar’a, geçtiğimiz günlerde İznik Gölü’nden çekilerek Marmarisli bir turizm şirketine satılan Akşemsettin Gemisi’nin fiyatını da sorduk.

Çapar o geminin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 450 bin TL’ye alındığını, ilgi görmediği ve atıl durduğu için de sattıklarını söyledi.

Çapar, Akşemsettin Gemisi’ni 915 bin liraya sattıklarını da açıkladı.

Bu arada Genel MüdüR Çapar, Mudanya Lima’nında demirli bulunan ve eskiden ada ve özel turlar için kullanılan Hamdi Karahasan Gemisi’ni de satışa çıkardıklarını söyledi.

O geminin 250 bin liraya İstanbul Şehir Hatları’ndan alındığını, limanda kaldığı her ay için BURULAŞ’a 60 bin lira maliyeti olduğunu anlatan Çapar, Hamdi Karahasan’ı yeniden İstanbul Şehir Hatları’na vereceklerini de bildirdi.

Çapar, “Gemiyi Şehir Hatları bedelsiz istiyor. Limanda kaldığı her yıl BURULAŞ’a 700 bin lira masrafı var. Satamazsak Şehir Hatları’na geri vereceğiz” dedi.

Öte yandan Çapar, seferleri durdurulan Su kuşu uçaklarından birini sattıklarını, diğer üçünün ise henüz müşteri çıkmadığını, bunların aylık bakım masrafının da BURULAŞ’a 150 bin lirayı bulduğunu hatırlattı.

İhsan Aydın’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X