Hamile atı sokak ortasında ölüme terk ettiler

Bursa’nın İnegöl ilçesinde hamile olan at sokak ortasına ölüme terk edildi.

Hamile atı sokak ortasında ölüme terk ettiler

Yerde yatan sahipsiz at belediye ekipleri tarafından hayvan barınağına götürüldü. 

Edinilen bilgiye göre olay, Ertuğrulgazi mahallesi Zincirlikuyu Caddesi’nde meydana geldi. Yol ortasında yatan bir atın olduğunu ihbarı üzerine trafik ekipleri olay yerine gelerek önlemler aldı. İlk görünüşte bir aracın çarptığı düşünülen olayda gerçek sonradan ortaya çıktı. Trafik ekipleri olay yerinde gerekli önlemler alarak durumu belediye ekiplerine haber verdi.

Atın bulunduğu alana gelen İnegöl Belediyesi hayvan barınağı ekipleri atı düştüğü yerden kaldırmaya çalıştı. Ancak bundan başarılı olamayınca olay yerine kepçe ve veteriner ekip çağrıldı.

Ekipler gelene kadar yoldan geçen vatandaş atı kaldırmak için uzun süre uğraş verdi. İhbar üzerine gelen İnegöl Belediyesi Veteriner Müdürü Mesut Karıman ata sakinleştirici iğne yaptı.

Daha sonra yaptığı kontrollerde atın gebe olduğu ve doğum yapmak üzere olduğunu tespit etti. Atın başına getirilen sular dökülerek kaldırmayı deneyen ekipler başarısız oldu. Son çare at gelen kepçeye yüklenerek cadde ortasından kaldırılıp İnegöl Belediyesi hayvan bakım merkezine götürüldü. Kontrollü bir şekilde verilen trafik ise tekrar açıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X