‘Hamilelikte bol bol bunu yemelisiniz’

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hümeyra Taşçıoğlu, gebelikte iyi kalitede protein tüketilmesini isterken, “İdeal kombinasyonlarda aminoasit içermelerinden dolayı; et, süt, süt ürünleri, yumurta, kümes hayvanları ve balık gibi hayvansal gıdalardan karşılanması ön

‘Hamilelikte bol bol bunu yemelisiniz’

Kayseri’deki özel bir hastanede Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Hümeyra Taşçıoğlu, hamile olduğunu öğrenen kadınlar için öncelikle “Acaba bebeğim için yeterli besleniyor muyum?” endişesinin ön plana çıktığını anlattı.

Uzman Taşçıoğlu, fazla kilolar varsa gebe kalmadan önce sağlıklı beslenmeyi hedef edinerek ideal kiloya ulaşılmasını isterken şöyle dedi:

“Beden kitle endeksi normal olan gebelerde önerilen kilo alımı 9-12.5 kilo arasındadır. Gebelik esnasında aşırı kilo alımı durumlarında; yüksek tansiyona daha sık rastlanır. Bu durum ise gebelikte ve doğumda sorun yaşanmasına sebep olur. Protein depolanması ve gereksinimi gebelik ilerledikçe artar. Yumurta taze ve iyi pişmiş halde tüketilmelidir. İçinde pişmemiş et olan çiğ köfte gibi besinler bu dönemde asla tüketilmemelidir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X