Hamsi fiyatları yükselebilir

Giresun Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hamsinin Doğu Karadeniz kara sularını terk etmek üzere olduğunu belirterek, fiyatların 20 lirayı aşabileceğini söyledi.

Hamsi fiyatları yükselebilir

Arslan, hava şartlarının da uygun gitmesiyle yaklaşık 3,5 aydır hamsi avcılığı yapıldığını ifade etti. Bir süredir hamsinin Batı Karadeniz’den Doğu Karadeniz’e göç halinde olduğuna dikkati çeken Arslan, ‘’Bir kısım hamsi kıyılarımızdan karşı kıyılara geçti. Yaklaşık bir haftadır tekneler gündüz istavrit avlıyor. Tezgahlara iki gündür hamsi az miktarda geliyor” dedi. Hamsi avının sonunun yaklaştığına işaret eden Arslan, ‘’Bazı tekneler Hopa’da sınırda bekliyor. Hamsi artık kıyılarımızı terk ediyor. Aralık ayının sonunda hamsi avının azalacağını söylemiştik öyle de oldu” diye konuştu. Kış şartları ve avın daha da azalmasıyla hamsi fiyatlarının kademe kademe yükseleceğini dile getiren Arslan, fiyatların 20 liranın üzerine de çıkabileceğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X