Hanlar Bölgesi Tophane ve Beysarayı, Bursa’nın tarih adası olacak

Yeni dönemde Hisar, Hanlar Bölgesi, Tophane ve Beysarayı’nın Bursa’nın tarih adası olacağını vurgulayan Başkan Aktaş, “Hanlar Bölgesi’nin etrafını açıp, ortaya çıkaracağız. Yer altında metroya işleyecek” dedi. 

Hanlar Bölgesi Tophane ve Beysarayı, Bursa’nın tarih adası olacak

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Miras Listesi’ne alınan, 700 yıldır ticaretin kalbi olarak nitelendirilen 450 dönümlük Hanlar Bölgesi’nin etrafında tarihi silüeti bozan yapılar, Büyükşehir Belediyesi’nin başlatacağı Hanlar Bölgesi Kültür Adaları projesi kapsamında temizlenecek. Hanlar Bölgesi, Ulu Camii’nin etrafındaki yaklaşık 450 dönümlük alanda Bursa’nın fethinin ardından peyderpey yapılan 16 han, arasta, bedesten, pazar yeri ve iç içe geçmiş çarşılardan oluşuyor.

Yaklaşık 4 bin iş yerinin yer aldığı bölge 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin ardından yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgede, Tarihi Kayhan Çarşısı’nı da kapsayacak şekilde Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi silüeti bozan yapılar, yıkılarak eserler belirgin hale getirilecek. 

“HANLAR BÖLGESİ ORTAYA ÇIKACAK”… 

AK Parti İl Kadın Kolları tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kadınlar Şehri Konuşuyor programına konuk olan Başkan Aktaş, yeni dönemdeki projelerini tanıttı.

Hanlar Bölgesi ile ilgili konuşan Aktaş, “Hanlar Bölgesi’nin etrafını açıp, ortaya çıkaracağız. Yer altında metroya işleyecek. Hisar, Hanlar Bölgesi, Tophane ve Beysarayı Bursa’nın tarih adası olacak” diye konuştu.  

Aktaş’a Cumalıkızık morali   

Hafta sonunu 700 yıllık Osmanlı Köyü  Osmanlı Köyü Cumalıkızık’ta geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fırından ekmek çıkarıp, satış yapan esnafa yardım etti. Vatandaşların yoğun ilgisinden memnun olan Başkan Aktaş, sokak sanatçılarının performansına Çanakkale Türküsü ile eşlik etti, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Havanın da güzel olması nedeniyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Cumalıkızık gezisi Başkan Aktaş için büyük moral oldu. 

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ…

Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle adeta tüm yorgunluğunu üzerinden atan Başkan Aktaş, köy esnafını da gezip, onlara yardım etti. Girdiği ekmek fırınında fırından kürekle ekmek çıkaran Başkan Aktaş, kestane ve mısır satan esnafın da yanına gelip, vatandaşlara satış yaptı. Aldığı çilekleri vatandaşlara ikram eden Başkan Aktaş, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da geri çevirmedi. Aktaş tarihi köyden moral depolayarak ayrıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X