‘Harekat önemli yük getirmedi’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, “Harekat önemli yük getirmedi” dedi.

‘Harekat önemli yük getirmedi’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Zeytin Dalı Harekatı’nın ekonomiye yansımalarına ilişkin, ”Bu operasyonların esasında 2018’de bütçelemesini yapmıştık. Milli savunmaya ayrılan payı yüzde 40’lara varan oranda yükseltmiştik. Şu ana kadar bütçenin dışında öngöremediğimiz önemli bir yük de getirmemiştir” dedi.

Tüfenkci, Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla sürdüğünü belirtti.

Sabırla ve insani kaygıları ön plana çıkararak harekatı yürüttüklerini aktaran Tüfenkci, operasyonun bölgedeki terör örgütlerini temizlemek için yapıldığını anımsattı. Tüfenkci, operasyonun ekonomiye yansımasının birçok kişi tarafından sorulduğunu aktararak, şunları söyledi:

“Bu operasyonların esasında 2018’de bütçelemesini yapmıştık. Milli savunmaya ayrılan payı yüzde 40’lara varan oranda yükseltmiştik. Şu ana kadar bütçenin dışında öngöremediğimiz önemli bir yük de getirmemiştir. Baktığımız zaman da piyasalarda olumsuz bir havanın olduğunu görmüyoruz. Dolayısıyla bir anlamda ekonomiye olumlu bir katkısının da olduğunu söyleyebiliriz, göreceli olarak. Yine inşallah bu operasyonlar başarıyla bittiğinde, sınırımızın yanı başında terörün kontrol ettiği bir ticaretten, Türkiye ile ticaret, alışveriş yapan, ihtiyaçlarını gören bir bölgeyi de Türkiye olarak göreceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X