‘Hasta garantisi yok’

Hasta kabulünün 16 Temmuz Salı günü başlayacağı Bursa Şehir Hastanesi’ni gazetecilere gezdiren İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, tartışılan konulara da yanıt verdi

‘Hasta garantisi yok’

HATİCE DAL

Akan ‘Ulaşım açısından elverişli bir noktada. Hasta garantisi diye bir şey yok. En ileri seviye teknolojiyle hizmet vereceğiz” dedi. 

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, 16 Temmuz Salı günü hizmete başlayacak olan Şehir Hastanesi’nin kapılarını basın mensuplarına açtı. 745 bin 365 metrekare alan üzerine kurulan Şehir Hastanesi, Genel Hastane, Onkoloji, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri olmak üzere 6 hastaneden oluşacak.

Toplamda bin 355 yatak kapasitesine sahip olacak hastanede, 369 poliklinik ve 45 de ameliyathane hizmet verecek. Bursa’nın yeni sağlık üssü olacak Şehir Hastanesi’nde hasta kabulü için son hazırlıkların devam ettiğini belirten Akan, “Bölge konumunda olmamız nedeniyle ileri seviyede bir hastaneye ihtiyacımız vardı. Bu nedenle böyle bir hastane inşa edildi. Bu hastanede en ileri seviyede olan teknoloji ile hizmet vereceğiz” diye konuştu. 

“YAP İŞLET DEVRET MODELİ YAPMADIK”…

Şehir Hastanesi’nin yapımında yap-işlet- devret modelinin uygulanmadığının altını çizen Akan, “Bu binayı finansal açıdan yüklenici firma yaptı ve biz 25 yıllığına kiraladık. 25 yılın sonunda hastane tamamen bu haliyle devlete verilecek. Hasta garantisi diye bir şey söz konusu değil. Burada her şeyi devlet hastanesinin iş ve işlemlerine göre yürüteceğiz. Dolayısıyla yap işlet devret modeli yapmadık.

Hastanedeki her karar bizden çıkıyor” dedi. Tartışmaların odak noktasında bulunan ulaşım sorununa da değinen Akan, “Hastane ulaşım açısından oldukça elverişli bir konumda bulunuyor. Çevre yolu üzerinde olduğumuz için doğu ve batıdan çok rahat ulaşabilir. Vatandaşlar, hastaneye Bursaray’ın Küçük Sanayi ve Organize Sanayi istasyonlarından otobüslerle ulaşacak. Ardından Bursaraya hattı uzatılınca metro ile ulaşım sağlanmış olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X