Hatalı menfez sular altında bıraktı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde menfezin yanlış yapılması yüzünden bin 500 dönüm arazi sular altında kaldı.

Hatalı menfez sular altında bıraktı

Söylemiş Mahallesi’nde İnegöl-Yenişehir kara yolunu yapan firmanın dere yatağının yanındaki menfezi yanlış inşa etmesi yüzünden kar suları dere yatağına değil araziye akıyor. Söylemiş Muhtarı Rıdvan Coşkun, 6 günden bu yana suların bin 500 dönümlük ekili araziye aktığını belirtti. DSİ ve Karayolları’na durumu bildirdeklerini belirten Coşkun, “DSİ bizim işimiz değil derken, Karayolları da yolu yapan müteahhit firmaya durumu bildirdiklerini, firmanın menfezi değiştirerek kar sularının dere yatağına akacağını söyledi. firmanın göndereceği kepçe ile mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz. Yolun üzerinden ekili araziye akan su hem trafiği tehlikeye sokuyor, hem de arazide ekili buğday ve meyve bahçelerine zarar veriyor. İnşallah en kısa zamanda bu mağduriyetimiz giderilir” dedi. 

DSİ’nin daha evvel dere yatağını temizleme sözü verdiğini belirten Muhtar Coşkun, “Eğer dere yatağı temizlenmiş olsaydı bu sıkıntı yaşanmazdı. Bu yıl kış çetin geçiyor. Eğer yine kar yağarsa aynı sıkıntıyı tekrar yaşarız” diye konuştu. 

Bu arada, kar yağışı sonrası yaklaşık 10 evin çatılarının çöktüğü belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X