Hava Kuvvetleri’nde FETÖ temizliği: 73 askeri personele ihraç

Milli Savunma Bakanlığı, soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığından (HKK) 73 askeri personelin daha Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişkisinin kesildiğini bildirdi.

Hava Kuvvetleri’nde FETÖ temizliği: 73 askeri personele ihraç

Bakanlığın resmi Twitter hesabından, konuya ilişkin açıklama yapıldı.

 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında HKK’dan 73 askeri personelin daha TSK ile ilişkisinin kesildiği belirtilen açıklamada, “Personel ihraçları azami hassasiyet gösterilerek yapılıyor. Ülkesiyle, milletine bağlı kahraman askerlerimiz görevlerini başarıyla sürdürüyor. Ordumuz, FETÖ’cü hainlerden temizlendikçe çok daha güçlenerek milletimizin hizmetine devam ediyor.” ifadeleri kullanıldı.

 

TSK ile ilişkisi kesilenler arasında general rütbesinde personel bulunmadığı, ihraç edilenlerin 66’sının subay, 7’sinin astsubay olduğu öğrenildi.

 

Böylelikle Milli Savunma Bakanlığı tarafından, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminden bugüne kadar 151’i general toplam 4 bin 600 askeri personelin orduyla ilişiği kesilmiş oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X