‘Havalimanı projesi istikrarın göstergesi’

Başbakan Davutoğlu, 3. havalimanına ilişkin “Böylesine bir projenin uzun dönemli üstlenilmiş olması ülkenin istikrarına duyulan güvenin de çok çarpıcı bir işaretidir” dedi.

‘Havalimanı projesi istikrarın göstergesi’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. havalimanı inşaatı alanında incelemelerde bulunmak üzere ana şantiyeye geldi. Burada yetkililerden brifing alan Davutoğlu, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Projeyle ilgili kapsamlı brifing aldığını belirten Davutoğlu, bunun, Türkiye için gurur verici bir proje olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yükselen ekonomik gücünü yansıtan ve gerek iş hacmi gerek maliyeti itibarıyla en büyük projelerden birisi olan 3. havalimanıyla İstanbul’un merkezi konumunun uluslararası havacılık anlamında da önemli bir hat haline dönüşeceğini vurgulayan Davutoğlu, bütün bu projelerin, son 12 yıldır AK Parti iktidarlarının, hükümetlerinin çok sağlam zeminde geliştirdiği vizyon sayesinde olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat takip ettiği, öncülük ettiği projenin, yükselen Türkiye’nin en önemli göstergelerinden birisi olacağına dikkati çeken Davutoğlu, “Yurtdışına gidenler çok iyi bilirler. Bir ülkenin kalkınmışlık göstergesi, havaalanına indiğiniz andan itibaren o havalimanının kalitesiyle kendisini ortaya koyar. İstanbul da bu anlamda son dönemde gerek ekonomik ve siyasi aktivitelerin merkezi olması gerekse Türk Hava Yolları’nın gösterdiği performansla uluslararası havacılığın en fazla yükselen şehirlerinden biri haline geldi” diye konuştu.

“Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı niteliği kazanacak”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uluslararası havacılığın merkezlerinin Batı’dan Doğu’ya kaydığını dile getirerek, Avrupa’dan Asya’ya doğru kayışa paralel bir şekilde İstanbul’da bu havaalanının inşa ediliyor olmasının aslında vizyoner bir yaklaşımın çok önceden ortaya koyduğunun bir işareti olduğunu aktardı.

Projenin tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı niteliğini kazanacağını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul’un merkezi konumunu desteklemek bakımından bu projenin en kısa sürede ve en iyi şekilde tamamlanabilmesi için bütün firmalarımızdan daha fazla katkı ve gayret bekliyoruz. Bugün firmaları dinlediğimde kendilerine de ifade ettim. Bu çapta bir projenin, Türk firmaları tarafından üstlenilmesi, konsorsiyum olarak, başlı başına ekonomi, firmalarımızın ve inşaat sektörünün ulaştığı düzeyi gösteren olağanüstü güzel bir göstergedir. Çok büyük bir proje, maliyeti ve finansmanı itibarıyla… Ama aynı zamanda İstanbulumuzun çevre dokusu ve bu bölgenin zemini itibarıyla da son derece duyarlı olmamız gereken bir proje. Projenin büyüklüğü ile İstanbulumuzun çevre dokusuna gösterdiğimiz duyarlılık, aynı ölçüde atbaşı giden hususlardır.”

Döviz kurundaki artışın projelerde maliyeti arttırdığı iddiası

Başbakan Davutoğlu, döviz kurundaki artışın projelerde maliyeti arttırdığı iddiasına ilişkin de “Böyle bir gözden geçirmeye ihtiyaç yok zaten bütün bu planlamalar, avro bazında yapıldı. Avro bazında herhangi bu anlamda bir kayıp ya da yeniden değerlendirmeyi gerektiren bir tablo söz konusu değil” dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü’ne Fatih Birol seçildi

Davutoğlu, toplantıda kendisine güzel bir haber iletildiğini ifade ederek, enerji uzmanı Fatih Birol’un, Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörlüğü’ne oy birliğiyle seçildiğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, “Fatih Birol, önemli bir enerji uzmanımızdır. Dışişleri Bakanlığı dönemimde yakından takip ettiğim bir kampanyaydı. Oybirliğiyle seçilmiş olması da enerji alanında ülkemizin uluslararası platformda taşıdığı ağırlığı yansıtıyor. Kendisini tebrik ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X