Hayalleri için kurbanlıkların hepsini satmaları şart…

Ağrı’dan Bursa’ya kurbanlık satmak için gelen gençler kurbanlıklarını satıp başlık parasını toplamak için mücadele ediyor.

Hayalleri için kurbanlıkların hepsini satmaları şart…

Biri 27 biri 30 yaşında olan gençler, Ağrıdan getirdikleri kurbanlıklarını satıp 20 bin liralık başlık parasını biriktirerek memleketlerinde evlenmeyi hedefliyor. Bu zamana kadar başlık parasını biriktiremedikleri için evlenemediklerini söyleyen gençler Ağrıdan Bursa’ya getirdikleri koçları satarak düğün yapmayı hayal ediyor. 

Kurbanların başında sevdiklerini düşünerek yanık yanık türkü söyleyen gençlerin tek hayali kurbanlıklarını satıp başlık parasını toplamak. Gençlerden Adem Yayaşit, (27) “İnşallah bu yıl memleketten getirdiğim kurbanlıkları satıp başlık parasını toplarsam memlekette evleneceğim. Başlık parası için çalışıyorum. Bizim memlekette başlık parası daha kalkmadı. 15 bin liraya ihtiyacım var. 10 koyun getirdim. İnşallah satarım. Kurbanlıkları satamazsam bu yıl evlenemem” dedi. 

İbrahim Şaşıt, ise “Ben 30 yaşındayım, bekarım. Bu yaşa kadar başlık parasını toplayamadığım için evlenemedim. 15-20 bin lira az değil, kurbanlıkları satarsak Allah izin verirse evleneceğim. Satamazsam evlenemem, eğer koçlar elimde kalırsa bir dahaki seneyi bekleyeceğim” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X