Hayat Boumeddien Türkiye üzerinden Suriye’ye geçti

Polis operasyonu ile ölü ele geçirilen saldırganın güvenlik güçleri tarafından aranan sevgilisinin Suriye’ye gittiği iddia edildi.

Hayat Boumeddien Türkiye üzerinden Suriye’ye geçti

Fransa’nın başkenti Paris’te önceki gün bir polisi  öldüren ve dün de Musevilere ait bir marketi basarak dört kişinin ölümüne yol  açtıktan sonra polis operasyonu sonucu ölü ele geçirilen Amedy Coulibaly’nin  polis tarafından aranan sevgilisi Hayat Boumeddine’nin Suriye’ye gittiği iddia  edildi.

BFM televizyon kanalı, polisinin her yerde aradığı genç kadının 2  Ocak’ta ülkeyi terk ettiğini ve Madrid üzerinden İstanbul’a ve oradan da  Suriye’ye geçtiğini duyurdu.

Haberde, Türk gizli servisinin, genç kadının 8 Ocak’ta Türkiye’den  Suriye’ye geçiş yaptığı yolunda Fransız yetkililere bilgi aktardığı da  belirtildi.

Genç kadının, 9 Ocak tarihi için İstanbul ve Madrid dönüş bileti  olmasına rağmen, bu uçağa binmediği de kaydedildi.

Konu ile ilgili AA muhabirine konuşan İçişleri Bakanlığı’nın bir  sözcüsü, şu anda bu gelişme ile ilgili bir yorum yapmak istemediklerini söyledi.

Fransız gizli servisi, genç kadının, polis operasyonu ile ele  geçirilen sevgilisinin terör saldırısı hazırlığına yardımcı olduğu  değerlendirmesinde bulunuyor.

Fransız savcı François Molins, dün düzenlediği basın toplantısında,  Musevi marketini basan saldırganla, Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırıyı  düzenleyen Said ve Şerif Kouachi arasında yakın ilişki olduğunu belirtmiş ve polis tarafından aranan 26 yaşındaki Hayat Boumeddine’nin, yine polis operasyonu  ile öldürülen Şerif Kouachi’nin kız arkadaşı Izzana Hamid ile geçen yıl yaklaşık  500 telefon görüşmesi yaptığının belirlendiğini söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X