Hayata dönüş

Koronavirüsü dünya çapında hızla yayılmaya devam ediyor. Ölü sayısı 27 bini vaka sayısı ise 600 bini aştı. Salgının ortaya çıktığı Wuhan’da ise metro ve tren seferleri yeniden başladı.

Hayata dönüş

Koronavirüsü aralık ayında Çin’de ortaya çıkarken, kısa sürede dünya çapında bir dehşete dönüştü. Virüs başlangıç noktasında etkisini yitirmeye başlasa da, Avrupa ve ABD’de hızını artırıyor.

Son verilere göre toplam vaka sayısı 600 bini aştı, ölü sayısı ise 27 bin 417 olarak kayıtlara geçti. Salgının ortaya çıktığı Wuhan’da ise hayat normale dönüyor. Yasakların bir bir kaldırıldığı kentte son olarak metro ve tren seferleri yeniden hizmete girdi. Metronun ilk gününde insanlar istasyonda görüntülenirken maskesiz kimsenin olmadığı görüldü. Şehre giriş yasağınin kalktığı Wuhan’dan çıkışlara ise 8 Nisan’dan itibaren izin verilecek.

ALMANYA’DA 351 KİŞİ ÖLDÜ

Almanya’da salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 351’e yükselirken; ülkedeki vaka sayısı 50 bin 871 olarak açıklandı. Bu rakamla Almanya, en çok vakanın görüldüğü ilk beş ülkeden birisi haline geldi. En çok vaka nüfusun yoğun olduğu Kuzey-Ren Vestfalya bölgesinde yaşandı.

80 MAHKUM FİRAR ETTİ

İran’ın batısındaki Kürdistan eyaletine bağlı Sakız ilçesindeki cezaevinde 80 tutuklu, yeni tip koronavirüs korkusuyla isyan çıkararak kaçtı.Kaçanlardan bazılarının şehir içinde izlerini kaybettirdiği, bazılarının ise yoldan geçen araçları gasp ederek uzaklaştıkları aktarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X