Hazreti Muhammed döneminde Mekke böyleydi!

Sene miladi 610`lar. Ortada bütün güzelliği ile Kabe. Kabe`nin hemen yanında zemzem kuyusu. Az ilerde Efendimiz`in (s.a.s.) doğduğu ev, biraz gerisinde ise evlendikten sonra Hazreti Hatice ile birlikte kaldığı ev. Kabe`nin diğer tarafında Hazreti Ebubekir

Hazreti Muhammed döneminde Mekke böyleydi!
Bütün bunlar Mekke’de Hira Maket Merkezi’nde sergileniyor. Merkezde Efendimiz (s.a.s.) dönemi Mekke’si yansıtılıyor. Hira mağarasının eteklerinde kurulan müzede Hazreti Peygamber döneminin evleri, tepeleri, yolları ve yaşam şartları maket ve fotoğraflarla gelen ziyaretçilere anlatılıyor. Makette, Kabe ve çevresi birebir yansıtılmaya çalışılmış.
 
Gelen ziyaretçilere Efendimiz dönemi Mekke’sini anlatan görevli Yunus Erol, Mekke’nin etrafının dağlarla çevrili olduğunu belirtiyor. Şehrin, 5 bini büyük dağlardan, 7 bini de tepelerden oluştuğunu anlatan Erol, maket ile kutsal şehrin kuşbakışı gösterildiğini kaydetti. “Efendimiz (s.a.s.) dönemindeki Mekke, bu şekildeydi.” diyen Erol, müze ile ziyaretçilerin o kutlu günlere götürüldüğünü dile getirdi.
 
Müzede Kabe’nin tarih boyunca geçirdiği değişimler de maketle gösteriliyor. 3 ayrı minyatür ile Kabe’nin Hz. İbrahim, Peygamber Efendimiz ve Abdullah ibni Zübeyr dönemindeki hali yansıtılıyor. Müzenin duvarlarındaki fotoğraflarda ise Kabe’nin ve çevresinin Osmanlı’dan bu yana geçirdiği değişimler gösteriliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X