HDP: Açlık grevleri sona erdirildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), cezaevlerinde süren açlık grevlerinin sona erdirildiğini duyurdu.

HDP: Açlık grevleri sona erdirildi

İmralı’nın açıklaması sonrası HDP, açlık grevlerinin sona erdiğini bildirdi. HDP’den yapılan yazılı açıklamada, ‘Açlık grevlerinin daha fazla insan canına ve sağlığına zarar gelmeden sona ermesi başta ailelerin, demokratik kamuoyunun ve vicdan sahibi herkesin beklentisiydi’ ifadesi kullanıldı.

Karar, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan avukatları aracılığı ile gönderdiği mesajın ardından alındı. İmralı Adası’nda 22 Mayıs’ta avukatları ile görüşen Öcalan mesajında, ‘Eyleminizin sona ermesini bekliyorum’ demişti.

Öte yandan açlık grevi yapan HDP milletvekilleri Tayip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda çocukları cezaevlerinde bulunan kadınlarla basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Temel, yaklaşık 200 gündür açlık grevi yapan Leyla Güven’in bu eylemine son verdiğine ilişkin gönderdiği açıklamayı okudu. Milletvekilleri Sarısaç ve Dağ ile kendisinin de açlık grevine son verdiğini belirten Temel, açlık grevinde bulunan herkesin eylemlerini sona erdirmesini beklediklerini söyledi.

Yaklaşık 200 gündür açlık grevi yapan Leyla Güven, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki evinden 112 Acil Servis ekiplerince kontrol için özel bir hastaneye götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X