HDP’den sert tepki

Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasının ardından olağanüstü toplanan HDP MYK’sının ardından açıklama yapan Eş Genel Başkan Sezai Temelli, muhalefete yan yana durma çağrısı yaptı.

HDP’den sert tepki

Kayyum atamalarını ‘sivil darbe’ olarak niteleyen Temelli, ‘Bu iktidar, AKP-MHP bloğu, Erdoğan rejimi Türkiye tarihine bir utanç sayfası daha ekledi. 19 Ağustos, Türkiye tarihine sivil darbe olarak geçti. 19 Ağustos sivil darbesi, 12 Eylül darbe geleneğinin devamıdır. Bu saldırı sadece HDP belediyelerine yönelik değildir. Bu saldırı Türkiye halklarına bir saldırıdır. Demokraside buluşmuş insanlara bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

31 Mart yerel seçimlerinde HDP’den yüzde 56’lık bir oy oranıyla belediye eşbaşkanı seçilen Ahmet Türk de yeniden kayyum atanmasını ‘akıl ve mantık ile izah edilemez’ olarak yorumladı. Türk, “Bunu izah etmek için mantık, akıl yetmiyor. Hukukun olmadığı, haksızlığın tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar. Her şey açık bir şekilde ortada duruyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X