Helitaksi mahsur kalan çobanlar için havalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı yüzünden Uludağ eteklerindeki yaylada 5 gündür mahsur kalan ve erzakları tükenen çobanlara helitaksi ile yardım ulaştırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, karla mücadelede her türlü ekip ve ekipmanı

Helitaksi mahsur kalan çobanlar için havalandı

Bu yıl ilk kez karla mücadele çalışmalarını il geneline yayan ve geniş makine parkı ile 24 saat kesintisiz yol açma çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, ulaşılamayan bir nokta kalmaması için tüm imkanları seferber ediyor. Mürseller Köyü’nün Uludağ eteklerindeki yaylalarında hayvancılık yapan Mustafa Gülbak ve 3 kardeşi geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlayan yoğun kar nedeniyle 150 adet küçük baş hayvanıyla birlikte ahırda kar yağışının durmasını bekledi. Yoğun tipi nedeniyle yönlerini bulamayacaklarını düşünen çobanlar, köye inmeyip yağışın durmasını beklemeyi tercih etti. Ancak 4 gün boyunca devam eden kar yağışı durduğunda kar kalınlığı neredeyse 2 metreye ulaştı. Erzakları da tükenen çobanlar aç kalınca kestikleri hayvanları ve onların yemlerini yemeye başladı.

Çaresizlik için beklemeye başlayan çobanlardan Mustafa Gülbak, son çare olarak kendisinden kurbanlık aldığı için tanıdığı BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş’ı telefonla arayıp yardım istedi. Yaptığı araştırmada bölgeye karayoluyla ulaşma imkanı olmadığını belirleyen Bektaş, konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye aktardı. Bunun üzerine başkanın talimatıyla Bursa-İstanbul arasında yolcu taşıyan helikopter ile erzak gönderme kararı verildi. Bursa’dan havalanan helikopter 4 koli halindeki erzakları çobanların mahsur kaldığı yaylaya götürmek için havalandı. BESAŞ Genel Müdürü Bektaş ve BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’un da içinde olduğu helikopter, kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulması yüzünden inecek bir nokta bulamayınca, erzak kolileri aşağı atıldı.

SEVİNCİNDEN AĞLADI

Erzakları aldıktan sonra tekrar BESAŞ Genel Müdürü Bektaş’ı yeniden telefonla arayan Mustafa Gülbak, “İlk gün kar başladığında yoğun tipi oldu. Hayvanları götürmemiz mümkün değildi. Bizde yağışın durmasını bekledik. Ama günlerce yağdı. Durduğunda ise 2 metreye ulaşmıştı. Erzak da bitti. Kestiğimiz koyunların etleriyle beslendik. Belediyeden yandım istedik ama açıkçası ilgileneceklerini sanmıyordum. Helikopteri görünce gözyaşlarımı tutamadım. Ülkemin benim gibi bir çobana nasıl sahip çıktığını gördüm. Belediyemizden, başkanımız Recep Altepe’den Allah razı olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2015 yılının oldukça bereketli geldiğini, yoğun kar yağışı sayesinde barajların dolduğunu ve yer altı su seviyesinin de yükseldiğini söyledi. Aşırı yağışlar bir taraftan da yaşamı olumsuz etkilediğini hatırlatan Başkan Altepe, “Biz en çetin kış şartları için bütün hazırlıklarımızı yapmıştık. Her türlü ekip ve ekipmana sahibiz. Kar yağışının başladığı ilk günden itibaren bütün bölgelerde yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Karadan ulaşamadığımız noktalara da gördüğünüz gibi helikopterimizle ulaştık. Yaylada mahsur kalan çobanlarımıza erzaklarını ulaştırdık. Bizim tek amacımız halkımız mutluluğu. Bunun için de elimizdeki bütün imkanları seferber etmeye hazırız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X