Hem üniversite okuyor, hem de organik sebze üretiyorlar!

Uludağ Üniversitesi  Ziraat Fakültesi öğrencileri, ders görmek için ektikleri organik sebzelerin hasadına başladı.

Hem üniversite okuyor, hem de organik sebze üretiyorlar!

Fakültenin uygulama alanında bulunan tarlalara biber, patlıcan, domates, taze fasulye ve çeşitli sebze eken öğrenciler, ektikleri organik sebzelerin hasadına başladı.

8846078.jpg

Hem ders gören öğrenciler, aynı zamanda organik sebze üreterek organik tarımı canlandırmayı hedefliyor. Öğrencilerin ektiği organik sebzeler ise toplanıp üniversitenin satış ofisinde tüketicilere sunuluyor. Sıcak havada güneşin altında tarlada kan ter içinde çalışan öğrenciler, organik sebze üretmenin yorgunluklarını unutturduğunu belirtiyor.  

0x0-hem-universite-okuyor-hem-de-organik-sebze-uretiyorlar-1532758847900-001.jpg

Yapılan üretimle ilgili bilgi veren Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ak, “Domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz, mısır, enginar, çilek, yer elması, pırasa kışlık ürünlerimizin üretimine başladık. Dışarıdan herhangi bir tohum almıyoruz. Kendi ürettiğimiz bitkilerin tohumlarından kendi bitkilerimizi üretiyoruz. Dolayısıyla organik tarımın felsefesinde var zaten bu kapalı tarım modeli” dedi. 

Tarlada çalışan öğrenciler ise, ‘Çapa yapıyoruz toprağı havalandırmak, bitkinin daha iyi büyümesi için. Gübreleme yapıyoruz, domates ekiyoruz, bitkinin yanındaki yabancı otları yoluyoruz. Fenni gübre ve ilaç kullanmadan organik tarım yapıyoruz. Sabah 9’da başlıyoruz ve işimiz akşam 5’te bitiyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X