Hemen sevilmenizi sağlayacak 7 ipucu

“Sevilmek istiyorum” diyorsanız bu 7 ipucuna bir göz atın!

Hemen sevilmenizi sağlayacak 7 ipucu

Yeni biriyle tanıştığımızda, bu kişi hakkında olumlu düşünüp düşünmediğimize karar vermemiz, yalnızca 7 saniye sürer. Bu durum, bir yandan olumluyken, diğer yandan da olumsuzdur; sosyal kaygı yaşayan ya da utangaç biriyseniz üzerinizde ciddi bir baskı oluşabilir.

 

İşte size bu ilk 7 saniyeyi verimli bir şekilde kullanmanın 7 yolu:

1198761_1dfaf3f8b388879e522fc770a11f5b03_640x640.jpg
 

1- İş, gözlerde bitiyor

Göz teması, sosyal özgüvenin, açıklığın ve dürüstlüğün evrensel göstergesidir. İletişimin yarısından fazlasının sözsel değil de görsel olduğunu düşündüğümüzde, bir insanın gözlerinin içerisine bakmak, hoşlanılabilirliğinizi anında artıracaktır. Kendinden emin ile gereğinden fazla cüretkar olmak arasındaki dengeyi tutturamayacağınızdan mı endişeleniyorsunuz? Endişelenmeyin.

21466.jpg
 

2- Gülümseyin, dünya da size gülümsesin

Her karşılaşmayı gülümseme ile taçlandırın; böylelikle yeni insanlarla tanışmak, ferahlamanızı sağlayan bir deneyim haline gelecektir. İnsanlar, diğer insanları, kendilerini nasıl hissettirdiklerine göre hatırlarlar; gülümseme, endorfin salgılanmasını sağladığından, insanların zihninde doğal olarak hoşlukla ilişkilendirileceksiniz.
 

3- Selam vermeden olmaz

Başarılı tanışmamın en basit – ama en çok göz ardı edilen – bileşeni, mütevazı bir selamlaşmadır. İnsanların samimiyetinizi sorgulayacakları şekilde, selamlaşmadan sohbet başlatmaya çalışmak yerine, kendinizi basit bir ‘merhaba’ ile tanıtmaya gayret edin. Gülümseyerek söyleyin ve sosyal başarının çoğunu elde etmiş olun.
 

4- Açık sözlülük yansıtın

7 saniyede birçok sinyal gönderilebilir; tanıştığınız kişinin, açık sözlü ve güvenilir olduğunuzu anlamasını sağlayın. Vücut dilinizi, rahat olacak şekilde kullanın; ceketinizin düğmelerini açın, dik durun ve kollarınızı serbest bırakın.

8bb7ba15-ca32-42e5-a4c2-98d3bad1be40.jpg
 

5- Açı, çok önemli

Vücut dili psikolojisinin, ilk izlenimler üzerinde inanılmaz bir etkisi var. Karşınızdaki kişiye olan ilginizi, konuştuğu sırada, ona doğru çok hafif bir şekilde eğilerek gösterin. Bulunduğunuz yerdeki tek insan olduğunu hayal edin ve samimiyetinizin karşı tarafa iletildiğine şahit olun.
 

6- Pozitifliğinizi gösterin

Pozitiflik, bulaşıcıdır; herkes, çevresinde, dünyayı biraz daha parlaklaştıran insanların olmasını ister. Bu yüzden, olumsuz yorumlardan bilinçli olarak kaçının; karşınızdaki kişi, şikâyetlerinizi değil, sizi hatırlayacaktır!

couple_chatting_kitchen_600x369.jpg
 

7- Her şeyin sizinle ilgili olmadığını unutmayın

Gerginken yaptığımız klasik hatalardan birisi, sürekli kendimiz hakkında konuşmaktır. Ancak kendinizi anında hoşlanılabilir yapmanın en iyi yolu, karşınızdaki kişiye gerçek bir ilgi duymaktır; düşünceli sorular sorun ve aktif bir şekilde dinleyin.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X