‘Hep beraber Narkotimlerimize destek olalım’

Başbakan Davutoğlu, “Hep beraber Narkotimlerimize destek olalım, hep beraber gençlerimize sahip çıkalım, gelecek nesilleri korumak için seferber olalım” dedi.

‘Hep beraber Narkotimlerimize destek olalım’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Toplumsal duyarlılık anlamında bütün sanatçılarımıza, gençlerin rol model olarak gördüğü bütün toplum önüne çıkmış sivil toplum temsilcilerimize, siyasilerimize, aydınlarımıza da şu çağrıda bulunmak istiyorum: Hep beraber narkotimlere destek olalım, hep beraber gençlerimize sahip çıkalım. Hep beraber gelecek nesilleri korumak için seferber olalım” dedi.

Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planının önde gelen projelerinden Narkotim, Ankara’da düzenlenen törenle göreve başladı. 

Başbakan Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada, ülke için gelecek nesiller için son derece önemli  projeyi başlattıklarını belirterek, uyuşturucuyla mücadelenin, yıllardır devletin, hükümetin ve toplumun en önemli gündem maddesi olduğuna vurgu yaptı.

62. Hükümeti kurar kurmaz el attıkları temel konulardan birinin uyuşturucuyla mücadele olduğuna işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Önce Bakanlar Kurulu’nda kapsamlı brifing aldık, arkasından Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığını ziyaretlerimizle bu konuda  atılabilecek adımları gözden geçirdik. Daha sonra, 8 bakanlığımızın koordinasyonunda çok kapsamlı eylem planı çıkardık ve atılabilecek tedbirleri gözden geçirdik. “

Uyuşturucuyla mücadelenin 3 aşamalı olacağını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Birinci aşama, koruyucu aşama, yani gençlerimizi uyuşturucu müptelasına bulaşmadan koruyacak tedbirler, toplumsal duyarlılığın artırılması, bütün toplum katmanlarında kapsamlı seferberlik ilan edilmesi. İkincisi önleyici aşama, yani uyuşturucu tacirlerinin ki bu tacirleri terörle aynı görüyoruz, bunun mağduru olan vatandaşlarımıza ulaşmasını engelleyecek üretici tüketici arasındaki aracı  unsurlarla bağını koparacak önleyici tedbirler aşaması. Üçüncüsü de rehabilitasyon, yani uyuşturucuya bir kere müptela olmuşların tedavisi.

Tabii burada öncelikli konu her zaman, koruyucu aşamada alınacak tedbirlerle önleyici aşamada alınacak tedbirlerin bir arada meczedilerek, bu meselenin yaygınlaşmadan önünü almaktır. Bu sebeple bu fonksiyonel ayrım dışında organizasyonel bir yapıya da gittik. Her şeyden önce geçtiğimiz günlerde topladığımız uyuşturucu mücadele şurasıyla toplumuzun bütün katmanlarını, resmi kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, konuyla ilgili bilim adamlarımızla, sanatkarlarımızla bir araya getirdik. Uyuşturucuyla mücadele konusunda kapsamlı zemin oluşturduk. Üç yılda bu tekrar edecek inşallah. Ayrıca her yıl benim başkanlığımda uyuşturucuyla mücadele konusunda bir izleme komitesi kurulacak. Daha sık toplanacak olan bakanlıklar arası koordinasyon görevini bir başbakan yardımcımız üstlenecek.”

11 ilimizde bin gönül eri diyebileceğimiz narkotimlerimiz…

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında teknik düzeyle yürütülecek koordinasyon ve 81 ilde il koordinasyon mekanizmaları da kurulacağını anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

“Bütün bu mekanizmalar tamamlayıcı ve alanda son derece fedakarca mücadele vermek üzere narkotimler kurulması kararı alınmıştı. Bugün narkotimler ki nüfusumuzun yaklaşık yarısına ve suç oranı itibarıyla yaklaşık yarısına tekabül eden 11 ilimizde bin gönül eri diyebileceğimiz narkotimlerimiz vazifelerine başlayacaklar. Ben her şeyden önce bütün bu çalışmaları yakından takip eden İçişleri Bakanımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze bütün bu çalışmalara katkıda bulunanlara teşekkürü borç biliyorum. Ayrıca Narkotimlerimize bu görevlerinde başarılar diliyorum.”

Ahlaki görev yürütmek üzere alana çıkıyorsunuz

Narkotimlere seslenen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç hususu vurgulamak isterim: Değerli arkadaşlar, sizler sadece asayiş görevi değil, ki son derece önemlidir asayiş görevi, aynı zamanda son derece ulvi ve ahlaki görev yürütmek üzere alana çıkıyorsunuz. Çünkü bir devletin, bir hükümetin en önemli vazifesi gelecek nesilleri teminat altına almak, gelecek nesilleri akıl ve beden sağlığını koruyacak tedbir almaktır. Uyuşturucu bu anlamda bizim için terör gibi geleceğimizi, emniyetimizi, asayişimizi, sosyal yapımızı sosyal dokumuzu ve ahlakımızı tehdit eden, sosyal yapıyı tehdit eden bir tehlikedir. Bu açıdan yürüteceğiniz görevde mahallelere kadar inerek, sokaklara ve okul çevrelerine, alanda mutlak bir şekilde hakim olarak yürüteceğiniz görev ulvi bir görevdir, ahlaki bir görevdir. Yürütürken bu özelliği göz önünde bulunduracak aşkla, muhabbetle yapacağınıza inanıyorum.”

Gençlerimiz, size emanettir

Narkotimlerin dikkat edeceği hususun, gençlerle kurulacak iletişim yöntemi olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle dedi:

“Gençlerimiz, size emanettir.  Gençlerimize yaklaşırken, gençlerimizle ilişki kurarken, uyuşturucu tehdidine muhatap olması muhtemel gençlerle ilişki kurarken sevgiyle ilişki kurun, onlara potansiyel suçlu gibi değil korunması gereken kendi kardeşleriniz olarak bakın, kendi evlatlarınız gibi bakın. Onların korunması için alandasınız. Hedef, uyuşturucu tacirlerinin, bu zalimlerin, bu terörle mütenasip suç işleyen bu çetelerin karşısında onların hedef edindiği gençler için sizler kuşatıcı bir merhametin kaynağı olmalısınız. Onlar nasıl gençlerimizi hedef edinmişse sizler de gençlerimizi korunması gereken kardeşiniz olarak göreceksiniz. Bu anlamda gençlerimize göstereceğiniz tebessüm, olabilir ki eğer uyuşturucuya bir şekilde bulaşmış olan varsa onlara göstereceğiniz muhabbet belki de onların daha zor şartlarda bir suç kaynağı alarak bir gün karşınıza çıkmasını engelleyecek yegane tedbirdir. O bakımdan gençlerimize muhabbetle yaklaşmalısınız tavsiye ederim.”

“Üçüncüsü, gençlerimize ne kadar muhabbetle yaklaşıyorsanız, uyuşturucu tacirlerine de aynı ölçüde, kararlılıkta ve aynı ölçüde son derece güçlü iradeyle, mücadele iradesiyle yaklaşacaksınız” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Kesinlikle her bir uyuşturucu taciri, çetesi bizim için terör suçuyla eş değer bir suç ve cürüm işlemektedirler. Gençlerimize merhametle, onlara ise kararlılıkla, mücadele azmiyle yaklaşacaksınız. Sizlere güvenimiz sonsuzdur. Narkotimlerimiz içinde psikologlarımız olacak,  sosyal dokuyu iyi bilen elemanlarla desteklenen çalışmalar olacak. Öyle veya böyle gençlerimize bir şekilde musallat olana çetelere karşı kesinlikle zafer kazanacağız ve gençlerimizi koruma altına alacağız.”

Uyuşturucuyla mücadele için toplumun tüm katmanlarının narkotimlere destek vermesi gerektiğini ifade eden Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buradan toplumsal duyarlılık anlamında bütün sanatçılarımıza, gençlerin rol model olarak gördüğü bütün toplum önüne çıkmışı sivil toplum temsilcilerimize, siyasilerimize, aydınlarımıza da şu çağrıda bulunmak istiyorum: Hep beraber narkotimlere destek olalım, hep beraber gençlerimize sahip çıkalım. Hep beraber gelecek nesilleri korumak için seferber olalım. Bu tehlike bizden uzaktır diye düşünmeyelim. Bize uzak gibi görünen o tehlike bir gün ailemize en yakınımıza gelebilir. Gün geç olmadan, vakit geçmeden bu seferberliğe hep beraber katılalım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X