‘Her 5 çocuktan 1’i işçi’

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, son 5 yılda en az 319 çocuk işçinin yaşamını kaybettiğini, 16 yaş altındaki 440 bin çocuğun ise doğum yaptığını söyledi.

‘Her 5 çocuktan 1’i işçi’

DERYA DEMİR

Cinsel istismarda Türkiye‘nin dünya listesinde 3’ncü olduğunun belirlendiğini ifade eden Yılmaz, “380 bin Suriyeli çocuk hala okula gidemiyor. Egemenliğimizin sürdürülebilirliği için bunların olmaması gerekiyor” diye konuştu. 

582 BİN KIZ ÇOCUĞU EVLENDİRİLDi

CHP PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli de, çocuk haklarının bir gün değil hergün korunması gerektiğini belirterek, Türkiye’de çocuk ölüm ve salgın hastalıklara yakalanma oranlarında, eğitim, sağlık, beslenme, barınma gibi temel haklara erişim oranlarında ciddi sorunlar olduğunu söyledi. Çocuk işçiliği ile ilgili somut bir adım atılamadığını kaydeden Ateşli, Türkiye’de her 5 çocuktan birinin işçi olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X