‘Her dönemin şarkıcısıyım’

Son şarkıları ‘Duy Beni’ ve ‘Yaz’la dikkatleri üzerine çeken popçu Nihan Akın, aslında 2006’dan bu yana sektörde var olduğunu, ancak sağlam adımlarla geri geldiğini söyledi. 

‘Her dönemin şarkıcısıyım’

RÖPORTAJ: EMRE AKDEMİR

Pop müzikte son dönemin dikkat çeken isimlerinden Nihan Akın, şarkılarıyla olduğu kadar, enerjisi ve renkli kişiliğiyle de dikkat çekiyor.

İlk çıkışını 2006 yılında yapsa da albümler arasında verdiği uzun aralara nedeniyle unutulan Akın, bu kez de ‘Duy Beni’ ve ‘Yaz’ şarkılarıyla adından söz ettirdi.

Ancak sağlam adımlarla geri dönen ve yeni hitler yapmaya hazırlanan Akın, müzikteki iddiasını Olay Çekirge’ye anlattı. 

nihan-akin001.jpg

Nihan Hanım, her ne kadar yeni popçu imajı çizseniz de aslında ilk çıkışınız 2006 yılına dayanıyor. Neden bu kadar beklediniz?

“Ben aslında her dönemin sanatçısıyım. 2006’da çıktığımda En İyi Çıkış Yapan Sanatçı ödülünü almıştım. Benim için çok parlak dönemlerdi. Daha sonra ‘Duy Beni’ diye bir şarkı yaptım 2018’de. O hem Türkiye’de ve yurt dışında çok büyük ilgi gördü. Hemen ardından ‘Mevzuya Gel’ ve ‘Yaz’ isimli parçaları yaptım. Baktım ki kendi şarkılarımla gençliğe daha çok hitap ediyorum, kendi şarkılarımı yapmaya başladım. Bunu da ilk kez söylüyorum; yine böyle ‘Duy Beni’ tadında, dans edip oynayabileceğimiz çok tatlı bir şarkı buldum. Onu kış ayında çıkaracağız.”

Albümler arasında verdiğiniz uzun ara sizi nasıl etkiledi?

“O arayı ben sahneyle değerlendirdim. Sahneye hiç ara vermedim. Gidip başka bir iş yapmadım. Ama böyle klip çekmeye ara verdiğinizde yok olmuşsunuz gibi bir algı oluyor. Popüler olmaya ara veriyorsun biraz ama sahne hep devam ediyor.”

Peki, keşke gündemden uzaklaşmasaydım diye bir pişmanlığınız var mı?

“Bunu hep bana söylüyorlar, keşke ara vermeseydin. Şimdi bir Gülşen’din, Demet Akalın’dın. Hatta daha da iyiydin diyorlar. Bu olabilirdi tabii ama kısmet meselesi. Hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz. Müzik her zaman var benim hayatımdı. Şimdi sahnem çok daha iyi, çok daha tecrübeliyim. Repertuvarım çok daha gelişmiş. Bu konuda kendimi çok daha güçlü hissediyorum. Şarkı yapmaya başladım. Kendi şarkılarımın da patladığını gördüm. Ara verdiğim dönemde kendimi böyle geliştirdiğimi düşünüyorum.”

Son olarak siz de biliyorsunuz ki bir şarkınızda yer alan cümle Mehmetçik tarafından adeta slogan yapılmış. Bu konu hakkındaki hisleriniz nedir?

“Öncelikle Barış Pınarı harekatındaki tüm asker kardeşlerimin Türkiye’ye hayırlısıyla dönmelerini diliyorum. Dualarımız hep onlarla, Allah yardımcıları olsun. Ben Duy Beni şarkımda ‘kurtaramaz bizi bizden başkası’ diye bir cümle geçirmiştim. Ben bunu aslında iki aşık için yazdım. Sonrasında bana askerlerden çokça mesaj gelmeye başladı. Fotoğraflar videolar gelmeye başladı. Topların, mermilerin üzerine ‘Kurtaramaz bizi bizden başkası duy beni Nihan Akın’ diye yazmaya başladılar.  El Bab’tan, Suriye’den, Hakkari’den, sınır ötesinden binlerce mesaj aldım. Bu şarkı bizim şarkımız, askerlerin moral şarkısı dendi. Ben de artık Duy Beni’yi askerlerimize ithaf ettim. ‘Kurtaramaz bizi bizden başkası’ diyorum ve tüm vatan evlatlarımızın yurdumuza sağ salim dönmesini diliyorum. Bu şarkı da onlara güç versin moral olsun diyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X