Her hafta bir skandal!

Bursaspor, ilk 5 haftada VAR sisteminden en çok mağdur olan kulüp oldu

Her hafta bir skandal!

Fenerbahçe maçında yaşanan skandallar ortada. Konyaspor karşılaşmasında verilmeyen penaltı kararı hala tartışılırken, Ryan Babel ve Diafra Sakho’nun gollerindeki tutarsızlık ‘pes artık’ dedirtti. 

Spor Toto Süper Lig’de yeni sezonun başlamasıyla birlikte uygulanan VAR sisteminden en çok mağdur olan kulüp Bursaspor oldu. 5 haftası geride kalan ligde hemen hemen her hafta yeni sistemin kurbanı olan yeşil beyazlılar için verilen kararlar hep tartışma yarattı.

İlk hafta oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında birçok skandal yaşandı. 21. dakikada Mehmet Topal’ın Yusuf Erdoğan tarafından ceza sahası dışında düşürülmesine hakem Halil Umut Meler ‘penaltı’ dedi. Ardından VAR sistemi devreye girdi ve beyaz nokta kararı değişmedi.

FAUL YOK MU FAUL!

Karşılaşmanın bu kez 30. dakikasında ise Barış Alıcı, Aytaç’ın ayağına müdahale ederken Hakem Halil Umut Meler pozisyonu devam ettirdi. Bu pozisyonun devamında ise Josef De Souza golü attı. Meler golün ardından (VAR) hakemlerinden pozisyonun faul olmadığı onayını aldı ve golü verdi.

penalti.jpg

Ancak ekranlardan Barış’ın Aytaç’a faul yaptığı açıkça gözüküyordu. 58. dakikada da ilginç bir pozisyon yaşandı. Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, Bursaspor lehine penaltı kararı verirken VAR sistemi devreye girdi. VAR hakemleri, Umut Meler ile görüşerek pozisyonun öncesinde ofsayt olduğunu belirtti. 

 

SKRTEL’İN ELİNE DEĞMEDİ Mİ?

VAR’ın kararının ardından Meler penaltıyı iptal edip ofsayt kararı verdi. Kararın ardından itiraz eden Lima sarı kart gördü. 90+6’da ise Bursaspor penaltı bekledi. Volkan Demirel ve Skrtel’in anlaşamadığı pozisyonda top Skrtel’in eline çarptı. VAR hakemleriyle konuşan Meler, ardından pozisyonu kendi izledi. Halil Umut Meler topun Skrtel’in eline kasıtlı değmediğini belirtti ve penaltıyı vermedi. 

skrtel.jpg
3. haftadaki Konyaspor deplasmanında karşılaşma ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle devam ederken Bursaspor’un hücumunda VAR tartışması yaşandı. 

YA KONYASPOR MAÇI…

Yusuf’un ortasında Furkan Soyalp’in kafasına çizgide müdahale edildi. Bursasporlu futbolcular topun elle kesildiği yönünde itiraz etti. Bu sırada VAR hakemleri devreye girdi ve pozisyonu inceleyerek Mustafa Öğretmenoğlu’nun verdiği ‘devam’ kararını teyit ederek oyunu devam ettirdi.

penaltikonya.jpg

Bursaspor’un bir başka atağında da Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı’nın uzun vuruşunda top Stancu’nun eline çarparak ağlara gitti. Mustafa Öğretmenoğlu ağlara giden golü geçersiz saydı, VAR hakemleri de bu kararı onayladı.

gol-001.jpg

BABEL VE SAKHO’NUN GOLLERİ

4. haftadaki Beşiktaş maçında ise Ryan Babel’le attığı gol büyük tartışma yarattı. Oğuzhan’ın pasında Bursasporlu oyuncunun önünde olduğu görülen Babel’in vuruşunda top ağlarla buluştu. VAR sistemi devreye girmesi rağmen hakem Cüneyt Çakır golü geçerli saydı ve Beşiktaş karşılaşmada 1-0 öne geçti.

babel.jpg

Son oynanan Çaykur Rizespor mücadelesinde ise 31. dakikada Yusuf’un gönderdiği topu kafayla önüne alan Diafra Sakho’nun sol çaprazdan şutunda top ağlarla buluştu. VAR sisteminde Sakho’nun ofsaytta olduğu tespit edilince gol kararı iptal edildi. 
rize.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X