Herkes bu kuzuların peşinde

Yenişehir’de üç aylıkken 2 bin 500 liraya satılan ‘İle de France’ kuzular, vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. 

Herkes bu kuzuların peşinde

Kuzulardan satın almanız için en az 6 ay öncesinden sıraya girip kaparo yatırmanız gerekiyor.  Küçükbaş hayvan üreticisi Berkay Yıldız, ‘Yenişehir’de işletmemiz var, küçükbaş damızlık hayvan üzerine çalışıyoruz. Yalnızca İle de France yetiştiriyoruz. Hayvan satışlarımızda 6 ay öncesinden kaporalarını aldığımız hayvanlarımızı üç aylık olarak teslim ediyoruz. Aşıları, her şeyi tam anlamıyla yapıldıktan sonra, hayvanlarımız yeme alışınca üreticilerimize teslim ediyoruz. Hayvanlarımızın 3 aylık ücretleri 2 bin 500 lira. Dişi ve erkek satış fiyatlarımız var” diye konuştu. 

Koyunların kuzuları 3 ayda ortalama 60 kiloya ulaşırken, diğer ırklarda bu rakam 35-40 kilo arasında kalmakta. Aynı zamanda koçları etçi özelliklerini melezlemede diğer ırklara aktararak üreticinin daha az sürede daha fazla gelir elde etmesine de neden oluyor. Bir yaşında olan koçlar 4 bin 500 liraya alıcı bulurken, büyük koçlarda bu rakam 6 bin ya kadar çıkabiliyor. Bu koyunun en büyük özelliği ikizlik,ise üçüzlük oranının yüksek olması ve et randımanının çok iyi olması. Yüz günlük bir kuzumuzun canlı ağırlığı 55 kiloya ulaşabiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X