Heyelan köylüleri sokakta bıraktı!

Kastamonu’da meydana gelen ve aralıklarla devam eden heyelan nedeniyle yaklaşık 20 ev boşaltıldı.

Heyelan köylüleri sokakta bıraktı!

Doğanyurt ilçesine bağlı Yassıkışla Köyü’nde, karların erimesiyle birlikte heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle yaklaşık 20 ev hasar gördü. Evlerde oturan aileler tahliye edildi. Aileler, geceyi korku içerisinde dışarıda geçirdi. Ayrıca köylüler, ahırlarındaki hayvanları da dışarı çıkartarak önlem aldı. Aralıklarla devam eden heyelana karşı iş makineleriyle önlem alınmaya çalışıyor.

Gözyaşları arasında olayı anlatan Yassıkışla Köyü Muhtarı Mehmet Güneş, “Akşam sıralarında bir cenazeden gelmiştim. Bana komşum telefon etti, ya heyelan mı oluyor. Bende gidip baktım, geldim, gerçekten heyelanın başlangıcıydı. Geldim, Özel İdare Müdürümüzü aradım telefonla, karakol komutanımızı aradım telefonla, aynı zamanda kaymakam beyimiz onları görevlendirdi. Onlarda geldiler ki yarım saatin içerisinde arayla buraya heyelan indi. Şuanda yine devam etmektedir ve köylülerimizle sabaha kadar beklemek zorundayız” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin köye geldiklerini ifade eden Güneş, “Ambulans gönderildi, hastalarımızı aldırdılar. Devlet büyüklerimizden bizim mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Köyde, heyelan nedeniyle elektrik, telefon ve su hatlarında büyük oranda hasar oluştuğunu anlatan Güneş, “Köyümüzün suları vardı. Sularda harap oldu. Köyümüzün iki tane kullanılan yolu harap oldu. Aşağı yukarı 15 hanenin üzerinde insanları başka yerlere taşıdık. Bazı arkadaşların ahırları yıkıldı” şeklinde konuştu.

Köylerinde yaklaşık 15 gündür elektriklerinin olmadığını ifade eden Güneş, heyelan nedeniyle evlerine de gidemediklerini ve bu yüzden jeneratör vasıtasıyla aydınlatılması sağlanan kıraathanede geceyi geçirdiklerini belirterek, “Gece bu saatte biz, sabahlara kadar bekleyeceğiz, bu afetin durması için. Köylülerimizle, çocuklarımızla, üzülüyorum, en kısa zamanda bu afetin giderilmesini istiyoruz devlet büyüklerimizden”

 

Köy sakini Mustafa Akar ise, şöyle konuştu: “Köyün, üst kısmı oynadı. Heyelan altına girdi, tehlikeli, bir tane ahır göçtü. Şuanda köyün tehlike durumu var. Şuanda gecenin saat 03.00’ü, jandarma ve kaymakam bey geldiler, evleri boşalttırdılar. Şuan sokaktayız. AFAD ekipleri de geldi, korkumuzdan evlerimize giremiyoruz. Heyelanda devam ediyor. Karın erimesinin etkisi de var. Köyümüz 45 hane, ama çoğunlukla köy boşaltıldı. Şuanda hasar görün yaklaşık 20 tane falan ev var”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X