Heyelanla baş edilemeyince proje değişti, tünel yapılacak

Bursa ile dağ ilçelerini birbirine bağlayan yol projesi tekrar değişti. Heyelanla baş edilemeyince Misi’den itibaren iki tünel yapılmasına karar verildi.

Heyelanla baş edilemeyince proje değişti, tünel yapılacak

Bursa’yı dağ ilçelerine bağlayan kara yolunun Misi ve Doğancı mevkilerindeki heyelanlarla baş edilemeyince proje tekrar değiştirildi. İlk başta iptal edilen tünel projesine geçilme kararı alındı.

 

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, mevcut yol projesinin tamamen değiştirildiğini belirtti.

 

Torun, “Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ilçeleri ile Osmangazi’nin dağ köylerinin yol konusunda ciddi sıkıntıları vardı. Bu sıkıntıların aşılmasına yönelik Doğancı barajına kadar olan etap ile ilgili yol yapım çalışmaları başlatıldı ve belli bir noktaya getirildi. Ancak Misi yakınlarında meydana gelen heyelan dolayısıyla proje neredeyse durma noktasına geldi. Yapılan incelemelerde heyelan tehlikesinin beklenenin üzerinde olduğu anlaşılınca, proje sil baştan değiştirilerek, baraja kadar olan kısmı tünellerle geçme kararı alındı. Karayolları’ndan aldığım bilgilere göre, Misi’den itibaren 4100 metrelik kısma biri 1280 ve diğeri 400 metrelik iki tünel, 280 metre viyadük ve 30 metrelik köprü yapılacak” dedi.

Dağ yöresinin yol meselesinin tünelle çözüme kavuşacağını ifade eden Torun, bir sonraki aşamada ise yöre halkının İncebel olarak bildiği çile yolunun tünel marifetiyle aşılması için çalışma yapılacağının altını çizdi. İlk etap olan baraja kadar olan kısmın 2017 sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X